Mitt fotografiska minne

Retrokameratipsen går i pension

Det är dags för retrokameratipsen att ta pension. Syftet med dem har varit att väcka intresse för gamla kameror och berätta var man kan hitta dem. Jag tror ni har fattat =) Det finns hur många fina, fungerande och intressanta gamla kameror som helst där ute i världen. Du har fått ledtrådarna. Godbitarna kommer du att hitta. Många fina står och samlar damm och bara längtar efter en filmrulle, eller bladfilm. Många som inte fungerar skulle säkert, med minimal omvårdnad, börja fungera bra igen.

Ett annat syfte har varit att väcka intresse för Retrokamerapoolen och där tror jag att jag lyckats. Poolen har redan ganska många medlemmar som laddar upp bilder. I skrivande stund är det 43 medlemmar, 127 bilder varav inga okommenterade.

 

Jag har fastnat för film i gamla kameror och tycker det är så kul att jag startat två bilderbloggar för att visa mina bilder. Helt ostrukturerat men nu, ett tag efter starten så är det dagsaktuella bilder. En del framkallade samma dag. Den första bilderbloggen är bilder från kameror äldre än 1960. Den andra har bilder från kameror från 1960 och framåt. Jag har ju några såna också som är roliga att fotografera med. Välkommen in att kika på bilder och kommentera där också. Om du har lust. Kanske väcks lusten att fotografera på film hos dig också. Det bästa sättet att bli av med en frestelse är att falla för den,  sa Oscar Wilde. Gör det du också!


Retrokamerabilderbloggen för (film)kameror -1960

  

Filmkamerabilderbloggen för (film)kameror 1960-

 

    

Zeiss Ikon Super Ikonta B. En av mina favoriter.



PS

Retrokameratipsen kanske droppar in ändå lite då och då. En pensionär mår bäst av lite aktivitet.

Inlagt 2009-08-20 21:19 | Läst 7108 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vet du någon som vill dela på en 10p efke 127? tänkte lägga ut en blänkare i retrokamerapoolen men jag är ju inte medlem ännu:)
Svar från N Thomas Meldert 2009-08-20 22:11
Jag sa just till Olle idag att jag är intresserad av en 10-pack själv. Han hade ev beställning på gång för Instamatic-kameraägare på sitt jobb. Jag passar vidare till Olle. Om det inte är aktuellt så kan ju du och jag köpa tillsammans.

Och du kan bli medlem i retrokamerapoolen innan du har tagit några bilder =) Du har ju en riktigt fin kamera som platsar, Du köpte väl en Rolleiflex Baby om jag minns rätt.
Ja visst! Babyn har stått och samlat damm tillräckligt länge nu, det är hög tid att ladda med film. Hör gärna av er!
Att döma av din profilbild är du en sällsport ungdomlig pensionär :-)

Super Ikonta B är en verklig skönhet, och bestämt hade den till och med mätsökare!
Svar från N Thomas Meldert 2009-08-21 06:56
Ja, visst är det en mätsökare! Som alla Super Ikontor från Zeiss. Jag har en modell C också (6x9) men den mår inget bra att döma av fotografierna den ger. Ska nog få en service.
Ungdomen sitter i huvudet, Ernst. Kroppen får säga vad den vill =)