Mitt fotografiska minne

Ballongfoto

Om att vara inspirerad av Lee Friedlander

Friedlander tog många självporträtt med en lång trådutlösare. Efter många armlängdsförsök förstår jag varför. För att ge mig själv friare händer har jag skaffat en, jag också. Men den har tråd bara den sista biten, resten är en slang och andra änden på slangen sitter en gummiblåsa. En pneumatisk trådutlösare.

Friedlander lät sin långa trådutlösare vara synlig i många bilder. Jag lär få klämma hårt på min för att det ska bli bilder så det blir nog bara slangen som syns. Och eventuellt en krampaktigt knuten näve.

Men kameran måste förstås ha en trådutlösargänga i slutarknappen eller någon annanstans på kamerahuset. Lyckligtvis har de flesta av mina kameror en sådan gänga =)

 

Eders hängivne

PS
Och så passar den ju utmärkt väl till min storformatare. 

Inlagt 2014-04-06 08:55 | Läst 4142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Varför inte kamerans självutlösare? Den riskerar inte att komma med i bild.
Svar från N Thomas Meldert 2014-04-06 09:39
Du vet mycket väl att självutlösaren inte alltid fungerar på äldre kameror =) Dessutom bestämmer man ju inte själv när bilden ska tas. Med ballongen tar jag bilden när jag själv vill.
syntax 2014-04-06 10:14
Mina självutlösare funkar alltid... :-)
Annars har du naturligtvis rätt. Det är bara det att långa pneumatiska utlösare i regel kräver ett ganska rejält tryck - med påföljd att det förhoppningsfylla selfieobjektet ser lagom skitnödigt ut... :-D
Svar från N Thomas Meldert 2014-04-06 13:48
Flera av mina fungerar också men då har man ju bara ca 10 sekunder på sig att ordna till sig =) Och visst har jag märkt att pneumatiken har en liten fördröjning (typ digitalkompakt) men jag tar det med ro. Jag kommer nog inte att se alltför svårmodig ut.