Mitt fotografiska minne

Rolleiflex och de praktiska tillbehören

Eller ”Die praktischen Ergänzungen” som det heter på originalspråket. Jag har tänkt göra en miniserie om just detta till er som är intresserade av gammal kamerateknik från Franke & Heidecke. Vi pratar Rollei, alltså. Och TLR:er då (Twin Lens Reflex). Inga enögda bastarder =)

 

Mitt källmaterial är originaldokument från Franke & Heidecke samt den litteratur som jag skaffat under den tid jag ägt mina Rolleiflexar.

 

Vi börjar lite mjukt med filtren i nästa inlägg. Och eftersom vi befinner oss i pre-photoshoptidsåldern finns det här mycket att tillgå.

 

Varudeklaration: Nördinlägg



Mellanformataren

 

Inlagt 2010-03-06 21:48 | Läst 3852 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åhh, kamerafest stundar ser jag
Svar från N Thomas Meldert 2010-03-06 22:04
Ja, det kommer nog en och annan överraskning också.
Spänningen är på topp! Från dina föregående blogginlägg kan man ana att en del intressanta och ovanliga tillbehör kan förväntas...
Svar från N Thomas Meldert 2010-03-06 22:54
Ja, jag hoppas bjuda på ett eller annat kul inslag. Ett är definitivt en kioskvältare =)
Jag har visst sagt det förut - det är inte bara dessa gamla kameror som är en fröjd för ögat. Även handböckerna är så fantastiskt fina, som ädla konstföremål :-)

Tyska språket är jag inte så där jättegodvän med, men en i just det här sammanhanget klingar ett uttryck som Die Praktischen Ergänzungen som ren poesi!
Svar från N Thomas Meldert 2010-03-07 08:36
Handböckerna är också föredömligt korta! Dagens manualer växer till veritabla romaner i det papperslösa samhällets mylla =) Det var bättre förr - ju förr desto bättre =)