Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Äntligen workshop i gatufoto på Fotografiska

Nu har jag och Joakim KE Johansson gjort vår debut som kursledare för en workshop i gatufoto. Det blev en intensiv helg i ett soligt Stockholm, och många spännande bilder.

Workshopen var fulltecknad med 15 elever i gruppen. Vi började på fredagseftermiddagen med att gå igenom av gatufoto är för något och vilka stilar det finns inom gatufotografin. Som en övning fick deltagarna placera både sina egna och andras bilder i en fyrfältare som beskrev olika stilar.

Gruppbild i kurslokalen på Fotografiska.

Lördagen inleddes med tips om hur man vågar fotografera okända, vad lagen säger, vanliga misstag, vad som kan göra en bild bra med mera. Därefter var det dags att ge sig ut att fotografera, både lärare och elever. Alla skulle redovisa fem bilder under kursen, varav tre på ett visst tema.

Under söndagen blandades bildredovisningar med fotografering på stan.

Här är mina fem inlämnade bilder från helgen. Vilken tycker du är bäst?

Tema: Humor

Tema: Färg

Tema: Upprepning

Jag tog även dessa bilder under helgen:

Inlagt 2019-06-09 22:21 | Läst 3286 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Klassiska Fröderbergare, allihopa :-)

Själv gillar jag sista bilden väldigt mycket. Tycker den är känslomässigt stark. En bild som går rakt in i hjärtat.
Frekeman 2019-06-10 16:24
Joakim, du syftar väl på den med de två unga kvinnorna, antar jag? Och inte ”Vikingen” som ju är den sista bilden i bloggen vid skrivande stund. Om mitt antagande är rätt så håller jag verkligen med – bra fångat, Magnus!

Kul att workshoppen blev av och att den ve fullsatt.

Mvh
Fredrik
Joakim K E Johansson 2019-06-10 16:31
Ja, det stämmer Fred :-) Magnus har tydligen lagt till några bilder efter att jag skrev min kommentar. Den jag menar är alltså den sista av hans fem inlämnade bilder :-)
Frekeman 2019-06-11 02:37
Det var fräckt gjort av Magnus kan jag tycka! Jag spenderade i alla 10-15 sekunder av mitt liv som jag inte får tillbaka på att försöka jämka ”känslomässigt stark” och ”som går rakt in i hjärtat” med en bild på en poserande turist i en ”tacky” vikingutstyrsel – hur tänker Joakim, ledare av gf-workshoppar, här? :-D Men, det var faktiskt lite kul i sig måste erkännas... :-)
Tack för en mycket givande helg. Gör gärna en fortsättning på den.
Svar från froderberg 2019-06-10 22:23
Tack Per. Vi ska fundera på det. Kul att du var med.