Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Folkrace - en ny utmaning

För två veckor sedan provade jag att plåta rallycross för första gången på närmare 20 år. Idag provade jag att plåta folkrace för första gången någonsin. Jag och sonen drog till Högstabanan i Haninge.


Eftersom jag hade med mig min 9,5-åring och var knallförkyld så höll jag mig till en och samma plats bland den övriga publiken under hela tiden. Det innebar en hög vinkel, vilket inte alltid är optimalt. Att fotografera ut låg vinkel är ett klassiskt trick för att få häftigare bilder. En del sportfotografer använder knäskydd eftersom de så ofta jobbar på knä.

Jag koncentrerade mig på en trång sektor med grusunderlag strax efter starten där jag tänkte att det kunde bli en del fajt.

Trängseln gjorde att en del bilar hamnade av banan.

Jag laborerade även en del med panoreringar:

Det här gav mersmak och jag ser fram emot att plåta folkrace igen när jag har bättre förutsättningar att vara ambitiös och experimentera med olika fotopositioner och mer utrustning.

Inlagt 2015-08-30 18:08 | Läst 10014 ggr. | Permalink

"Kul att se! Oavsett vad du tycker så har du fått till riktigt bra bilder även fast du stod på läktarplats. Men du vet ju hur man gör. :) Det är den här sortens bilder jag går igång på när det kommer till motorsport och liknande, actionfyllt där man ser att det verkligen händer saker. Rök och damm med mera bara adderar till känslan. Folkrace är rätt tacksamt att plåta känns det som, de flesta förarna går verkligen all-in och det slutar på alla olika sätt. Men det är underhållande att titta på. :)"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag har aldrig förstått mig på denna sport som finns en del av här kring Hässleholm.
Att du är fascinerad förstår jag för det är de absolut inte ensam om.
Det är kanske något typiskt manligt ...vilken miljöförstöring är det inte så.
Bilderna är helt klart hur bra som helst.
Gun-Inger
Svar från froderberg 2015-08-30 20:18
Någon större miljöförstöring är det inte. Här sitter hundratals motorintresserade stilla och kollar på sex bilar som kör runt istället för att vara ute och köra med sina bilar
Kul att du gillar bilderna.
Hej,
Bra fart ni rök och damm. Håller med, ta olika höjd nästa gång.
Hälsa grabbarna
Bob och Ninni
Antagligen vore det sk-tkul att prova!/ Björn T
Kul att se! Oavsett vad du tycker så har du fått till riktigt bra bilder även fast du stod på läktarplats. Men du vet ju hur man gör. :)
Det är den här sortens bilder jag går igång på när det kommer till motorsport och liknande, actionfyllt där man ser att det verkligen händer saker. Rök och damm med mera bara adderar till känslan.
Folkrace är rätt tacksamt att plåta känns det som, de flesta förarna går verkligen all-in och det slutar på alla olika sätt.
Men det är underhållande att titta på. :)
Svar från froderberg 2015-09-03 13:31
Ja, lite rutin har man ju :) Kul att du gillar bilderna. Ska försöka komma iväg på fler tävlingar.
Skönt ljus i sista bilden!

Bara på det igen.
Hej igen du skulle varit här i Hästveda jösses så många bilar de hade där.
Jag var inte där men såg det i ortspressen.
gia