Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Gatufoto på Island - en omöjligt uppgift?

I november förra året var jag på fotouppdrag på Island för Nordiska Rådet. För att utmana mig själv passade jag på att ägna mig lite åt gatufoto. Men jag glömde bort bilderna ... här är de!

Island är inte direkt överbefolkat och när de fuktiga och iskalla atlantvindarna drar in i november är det bäst att hålla sig inomhus. Så bara att hitta någon att fotografera var en utmaning.

Jag hade egentligen inte så mycket egen tid. Det var uppdrag från tidig morgon till sen kväll. Men jag fick en halv dag innan Nordiska Rådets session drog igång.

Efter några timmars traskande fick jag i alla fall några bilder. Sen var det så häktiskt med sessionen och alla pressbilder som skulle tas och fixas till att jag glömde bort gatubilderna. När jag såg dokumentären Kampen om Arktis på SVT Play kom jag att tänka på bilderna och leta fram dem.

Inlagt 2011-08-22 21:17 | Läst 7384 ggr. | Permalink

"Det funkade ju bra med gatufoto på Island! Sista bilden gillar jag! Absurd och fin! :) /B Ps. Det va väl ingen nackdel att bilderna fick ligga till sig ett tag? ;)"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig vardagsverklighet!

h. Håkan
Det funkade ju bra med gatufoto på Island!
Sista bilden gillar jag! Absurd och fin! :)
/B
Ps. Det va väl ingen nackdel att bilderna fick ligga till sig ett tag? ;)
Trevliga foton från ön! Första bilden, ett finfint lek med färger o form, men favoriten blir ändå fönstret med en härlig spegelbild =)

// Magnus