Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Blodigt allvar på Fotosidan

Under flera veckor har jag gått och väntat på att få börja jobba på Fotosidan, men först idag blev det blev det på blodigt allvar – i dubbel bemärkelse.

Efter några dagars töväder och kalla nätter ligger ett ispansar över Gamla stan i Stockholm där Fotosidan har sin redaktion. Första dagen på ett nytt jobb tänker man naturligtvis på att göra ett gott intryck. Ingen urtvättad tröja, matchande skjorta och absolut inte broddar.

Det är inte så att jag äger några broddar, men jag borde haft ett par. För jag stod på ändan på vägen mellan tunnelbanan och jobbet och skar upp två fingrar. Med blodiga näsdukar kring högerhanden kom jag instapplandes med värkande rygg och ändalykta. 

Jag är inte helt klar över allt som jag ska göra här på Fotosidan. Helt klart är i alla fall att jag ska skriva nyheter, artiklar och tester för webben och fungera som övergripande chefredaktör för webben och tidningen. Och som du ser ska jag även blogga.

I och med att vi nu är två som skriver kommer det att bli ett ännu större nyhetsflöde här på Fotosidan, men jag ska även hinna skriva lite mer ingående artiklar.

Idag har det dock inte blivit så mycket skrivet utan istället mycket prat med mina kollegor David Elmfeldt som är grundare av Fotosidan och Erik Leonsson som är formgivare för Fotosidan Magasin. Erik gör även frilansuppdrag.

I lokalerna sitter även Fotosidan-medarbetare som webbutvecklarna Jim Heikkinen och Christer Lindh, som du kanske träffat på i Fotosidans monter på Fotomässan?

Jag har också pysslat med att dra igång mina nya tjänstedatorer (som David bloggat om tidigare). I de lokaler som Fotosidan delar med några andra företag är det Apple som gäller. Macbook Pro är jag bekant med sedan tidigare, men den nya 13-tums Air:en är en riktigt trevlig bekantskap som väger häften av min gamla 15-tums Macbook Pro, men har samma skärmupplösning och SSD-disk. Den kommer att göra sig fint i fotoväskan.

Nu ska jag bekanta mig med bloggsystemet genom att publicera den här texten.

Postat 2011-01-10 15:18 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
Föregående 1 ... 50 51 
  • Intresse - Action / Äventyr
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Sport / Motorsport