Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Sportfoto på simskolan

Glöm sim-VM. Det är på simskolan det händer. Min son har gått på simskola utomhus i sommar. Jag minns själv min simskola för 30 år sedan. Hur jag frös när jag skulle göra torrsim på gräset i den kalla kalla morgonluften.

Idag är det bättre. Torrsimmet är slopat, det finns relativt billiga våtdräkter för barn som lätt fryser och pedagogiken har utvecklats. Utvecklingen är dock inte helt okontroversiell. DN kom på besök för att göra en artikel om att man numer lär sig att crawla först. Livräddningssällskapet tycker det är säkrare med bröstsim medan simklubbarna menar att barn har lättare för att lära sig crawl.

Eftersom barnen redan var vana vid att bli fotade med stora canoner så tog jag med en kamera dagen efter. Dock bara med en vanlig 70-200:a.


HEJ PAPPA!

Kanske lite för många bilder från en stolt pappa :)

Inlagt 2013-08-03 01:00 | Läst 3294 ggr. | Permalink

"Man får vara stolt som pappa :-)"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig glädje :-) hos sonen
Nej!
Det är just den här typen av härliga bilder som skapar värde i tillvaron. Det läskiga är att ens barn blir så stora så snabbt. Även om man fotograferar dem mycket och ofta så känns det som om man missar en väldig massa. Sedan blir de tonåringar och vill inte alls bli fotograferade, där blir det en lucka. Nej, passa på när de vill vara med på bild.
Härliga bilder Magnus, å visst kommer man ihåg torrsimmet å hur dj.... Kallt det va i vattnet ibland, vi hade simskola ute, å man börja ju tidigt på försommaren, å det va i Vättern (råssnäsbadet i Motala) det glömmer man ej.
Andra bilden e kanon å visar en härlig glädje samtidigt man kan tro det e kallt i vattnet


Mvh Roger
Man får vara stolt som pappa :-)
Fina bilder,själv var det inte lika lustfyllt skulle börja 8:an så man var glad varje gång det regna så risken att nån man kände var där var ju betydligt mindre och sen var man ju äldste deltagaren.