Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 167: Lokal (31/365)

Först en reflektion som snarare är en truism, dvs en självklarhet per definition: När man har med sig kameran oftare, tar man mera bilder! Kanske ointressant, men ändå ett faktum, som är väldigt tydligt, om man inte förut hade med sig kameran jämt!

Med utgångspunkt att samla på sig bilder som täcker upp leverans till Fotoutmaningen 2014 har jag nu mer eller mindre alltid kameran med mig. Och det blir mer bilder. Och jag tycker faktiskt att jag hittar några stycken pärlor, lite av och till, som jag definitivt inte hade hittat om jag inte hade haft kameran med mig, vilket hade varit fullt möjligt tidigare - om ni förstår vad jag menar. 

Besök på Nacka Forum idag gav till exempel den här bilden, som får illustrera begreppet Lokal, tema 167, som då blir inlägg 31 av 365.

Lokal är ett mångfacetterat begrepp. Det kan vara ett större eller mindre rum, men också ha en vidare betydelse. Att gå på lokal kan vanligt tolkas som att gå på restaurang, och nu, när restaurangerna ser så annorlunda ut, är lokaliserade annorlunda kan man se en sådan lokal i en annan lokal, som exempelvis här, Nacka Forum, som kan sägas vara en helt annan sorts lokal.

Bilden är alltså tagen i Nacka Forum, i Nacka utanför Stockholm, den 4.februari 2014. Olympus OM D E-M1 med Leica Summilux DG 25mm/1,4,  1/15sek vid f/4,5, ISO 200.

Läs mer om Fotoutmaningen 2014, se flera bilder och teman genom att klicka på bildlänken hör bredvid.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-02-04 14:40 | Läst 2983 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin kvalité på den bilden och beror då på fotografen och en bra kamera kan jag tänka! Ha det gott!