Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tårtan - fotofika

En som vanligt väldigt trevlig sammankomst på anrika cafe Tårtan på Söder. Påsklov och ett fantastiskt vårväder hjälpte väl till att glesa ut gästerna, men i vår hörna var det full diskussion. Och jag passade på att testa det senaste tillskottet till min objektivpark; Olympus M 12-40mm/2,8, vilket visade sig med råge motsvara mina förväntningar - god skärpa, snabb fokus och trevligt att hantera. Kändes bra på kameran.

Observerade att det var flera m43-användare, där främst Olympuskamerorna var aktuella. Men det kanske inte är så underligt. Här får man en synnerligen bra bildkvalitet i en behändig förpackning och det finns en uppsjö av väldigt goda objektiv, både zoomar och fasta brännvidder.

Så det blev några snapshotporträtt med den nya gluggen på några av deltagarna i sammankomsten. 

En Polaroidkamera minsann. Jag trodde inte det fanns film längre, men det gör det. Om inte annat så visar de här sammankomsterna på en stor variabilitet inom fotokonsten; många olika verktyg, många olika sätt att se på det här med att fotografera, många olika inriktningar. Och man lär sig i diskussionerna.

De svartvita bilderna redigerade i Silver Efex Pro.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-04-16 23:42 | Läst 7880 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?