Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Dokumentärt - dokumenterande bilder (utan begränsningar).

Jag fotograferar min vardag i mycket, jag dokumenterar alltså vad som händer i mitt liv. I någon mån bör väl det göra mig till en dokumentärfotograf. Och även om bilderna nu inte röner så stor uppmärksamhet, kanske man en gång i framtiden hittar min a filer med bilder, och får reda på vad som hände i början på 2000-talet. Men det är inte målet. Målet är att ta bilder av som händer runt omkring mig.

Ett av mina stora intressen förutom fotografering är att sjunga barbershop (vilket kanske framgått av tidigare blogginlägg). Detta ger mig också osökta tillfällen att fotografera, i körens vardag, men också fest, scen/konsertbilder.

Sistlidna helg var det stor invasion av barbershoppare i Nyköping - årets stora vårkonvent med tävlingar för att kvalificera sig till de stora mästerskapen i USA. Det var barbershopsångare överallt i stan, man hörde sång på hotellet (i smatten utanför hissarna) när man skulle gå och äta frukost, och det hela kulminerade med en sk massinging mitt i stan, då (nästan) alla barbershoppare från hela landet samlades och sjöng på stadens gator och torg

Kvartetten Absolut sjunger upp i hotellkorridorerna.

Och vad är väl körsbärsblommorna i Kungsan mot de som finns utanför Scandic Hotel? Och den skira grönskan utefter Nyköpingsån, magnoliorna i Hellmans trädgård. Nyköping är en lite gullig stad, välkomnande och hanterbar, och särskilt nu på tröskeln till våren.

Två kvinnliga dirigenter i den manliga barbershopvärlden.

 

Massinging - dvs precis vad ordet betyder.!

Det är trevligt att ha sådana här event i mindre städer. Kulturen på den här nivån har ett betydligt större genomslag. Och det är nästan alltid vackert väder under våra konvent när de ligger så här i tiden. Vårens ankomst är för mig mer det här, än första maj och Valborg.

Det vackra vädret försvårar emellertid att fotografera mitt på dagen, solen har börjat bli väldigt stark och rå. Det blir så skarpa skuggor. Men, inga begränsningar, zoom-objektiv, allt fotat i raw och efterbehandlat, en del till och med beskurna ;).

Får försöka komma tillbaka till min teman i Fotoutmaningen, Har svårt att hitta något som passar, utan att man behöver krysta alltför mycket, så det projektet har fått ligga nere för ett tag. Men, jag återkommer i detta. 

På återseende//Göran

Inlagt 2014-04-27 23:49 | Läst 4922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Göran det är perfekt att kombinera sitt foto hobby med en annan hobby. Jag gör det själv. (Veteranbilar). Så man får en hel del motiv gratis.
Jag tycker att du har gjort mycket bra med det hårda ljuset. Mina favoriter är nummer 4, 5 och 7
Hälsningar från Erik / DK
Svar från gorred 2014-04-28 16:08
Tack Erik - uppskattat! Jo, det gäller ju att ta vara på möjligheterna, och veteranbilar kan ju vara väldigt givande att fota. //Göran