Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Blommor och fåglar i trädgården

Typiskt midsommarväder. Ena stunden är det soligt, solen värmer och man tar med sig kaffet ut på altanen. Men glädjen blir kortvarig, solen försvinner och det börjar regna, och bara sådär, plötsligt, blir det kallt, och man går in, med kaffet och sätter sig i köket igen. 

Samtidigt har det börjat prunka, både i rabatterna och i krukorna, en färg- och formprakt som jag uppskattar väldigt. Egentligen den bästa perioden nu, så här runt midsommar - trots vädret - fortfarande fräscht, fortfarande lite liksom på gång. Fåglarna sjunger, och är sysselsatta med att skaffa mat till boet.

Vi har åtminstone ett talgoxpar i vår trädgård, i vår fågelholk, och en koltrastfamilj som möjligen har sitt hem under rhododendronbuskarna. Hanen är flitig, men jag har inte sett hans fru förrän idag. Tyvärr hittade jag en bit av ett ägg på gräsmattan; kanske ungarna har kläckts? Eller så kan det vara Mickel Räv, som också stryker omkring här då och då, brukar se honom tidiga morgnar då jag varit uppe för att det varit svårt att sova.

Sen har jag sett en liten brunaktig fågel, storlek som en gråsparv, men mycket mer distinkt brun. Vet inte vad det kan vara, har ännu inte heller kunnat ta en bild. Men det kommer.

Det prunkar i krukorna på altanen. Men också i rabatterna, även om de inte är lika organiserade.

Koltrasthonan. För långt avstånd, för lång tid i förhållande till utzomningen - inte ens den 5-axliga  IBIS'en hjälpte.

Men, det är härligt att sitta i köket eller på altanen och det här runt omkring!

På återseende//Göran

Inlagt 2014-06-22 22:33 | Läst 3603 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vår koltrasthane sjunger fortfarande flertalet gånger om dagen.
Däremot har vi inte sett fru koltrast på länge.
Visst är det så underbar tid med vackra blommor som du också har
så fåglarna.
Vi har skator som har ungar med sig i körsbärsträdet med hopp de snart ätit upp alla.
Gun-Inger som hälsar.
Svar från gorred 2014-06-22 23:03
Ja, det är en härlig tid. Och så roligt med vår vilda trädgård, med så mycket fåglar, blommor och andra djur. Tack för kommentaren!//GöranR
VI har varit borta några dagar och under den tiden har det verkligen växt i trädgården. Nu blommar det överallt. Växtligheten mår antagligne bra i den växlande väderleken där det tillförs regn i lagom stora mängder. Visst är det mysigt att bara sitta där och spana på djurlivet.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2014-06-23 09:34
Det händer mycket i trädgården nu, och det är väl som du säger, att det växlande vädret med återkommande regn är väldig bra för växtligheten. Och djuren trivs! Och jag med.
Hälsningar//GöranR