Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vägen till Medelhavet

kan ta sig många uttryck. Den här vägen är min, ibland, och leder ner till en fullständigt godkänd strand, i det närmaste mitt i stan. Här är sol, här är värme, och även om jag egentligen inte har något emot årstidernas växlingar i Sverige, så är det skönt med solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, vilket också kanske beror på att man är ledig. Det gamla uttrycket "att ladda batterierna" håller faktiskt sträck!

Och så är det det här med fotografering då. Ibland känns det som om jag redan tagit alla bilderna, men så inser jag att det ändå är nya situationer, varje gång, även om motiven kan vara desamma. Strandpromenaden är, som ni kanske har sett, en källa till fotografering, och det finns mycket mer. Och jag har, som vanligt, nästan alltid med mig kameran. Idag tog jag och satte på mitt 35-100objektiv, som med m4/3-faktorn blir motsvarande 70-200mm, ett många gånger lagom och direkt användbart brännviddsområde.

Fotbollens universum. Det går knappt att föreställa sig alla möjligheter man har, bara man har en boll och ett någorlunda öppet område. Någon som känner igen de markerade målen? Var egentligen på väg ner för ett kvällsdopp, men blev sittande med kameran istället, roligare att fota, och så blev det för sent.

Snart hemma. Då får det bli höstfärger, om de finns kvar. Här finns inget sånt. 

På återseende//Göran

Inlagt 2014-10-16 22:29 | Läst 3440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser avspänt ut!
Mvh
Mats
Svar från gorred 2014-10-16 22:41
Det är det!
Jag antar att du befinner dig i Torrevieja jag tycker mig känna igen Miljön
Svar från gorred 2014-10-17 01:16
Helt rätt. Strandpromenaden bortanför Playa del Cura.
optimal 2014-10-17 16:32
Jag har bott i Bananhuset i 3 år. Hälsa Kicki om du går upp till Mas Amigos och fikar/bert
Svar från gorred 2014-10-17 23:05
Roligt att det är så många som känner till den här bygden. För mig var den helt ny bara för några år sedan. Ska kolla upp Mas Amigos!