Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En regnig dag i Boston

När man är på främmande ort och det regnar, blir det gärna museibesök. Nu är vi i Boston, och det regnar! Cats and dogs, som ju man säger. Och för att bryta hotellrumstristessen blev det alltså museum, idag MFA, dvs Museum of Fine Arts, som även när det inte regnar tillhör mina absoluta favoriter när det handlar om muséer. 

Just nu är, förutom alla fasta utställningar som man aldrig tröttnar på, det aktuellt med Goya.

Visste inte mycket om Goya sedan tidigare, förutom namnet och ungefärlig tid då han verkade, 1700-talet, men vederbörligen imponerad. Starka budskap, starka uttryck, fantastiska kompositioner vare sig det handlar om enkla tuschteckningar eller monumentala oljor, och ett ådagaläggande av en oerhörd hantverksskicklighet; uppenbarligen behärskade han alla tekniker som behövdes - olja, tusch, etsningar etc. Han var också en av de första att använda tekniker så han kunde reproducera och printa ut sina verk. 

Tyvärr fick man inte fota inne i utställningen, förstås, men väl i muséet i övrigt, i den stora salen med ett fantastiskt kafé (underbara typiskt amerikanska cupcakes) och den ständiga glasgranen designad Chihuly.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-12-09 23:47 | Läst 1503 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver