Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det går att äta lunch på Fotografiska, också

I själva verket är det en höjdare. Och passar bra tillsammans med en sväng runt de olika utställningarna - så många intryck gör det närmast nödvändigt att sitta ner och begrunda och reflektera. Det passar väldigt bra att göra det över en bit mat, samtidigt som utsikten över Strömmen också skänker viss ro. 

Man har ett matkoncept på Fotografiska, i den nya restaurangen, som i mycket bygger på grönsaker och rotsaker, en vegetabilisk grund med kött och motsvarande som accessoar, snarare än tvärtom. 

Dagens rotsaksgryta, långkok  och med potatispuré, var fantastiskt välsmakande, och av allt att döma tillredd och serverad med omsorg. 

Det var knökfullt. Man måste beställa bord. Men det är värt det. 

I övrigt; överlag väldigt starka och tankeväckande utställningar som man sannolikt måste (bör) se flera gånger för att kunna/orka ta in. Min favorit idag Herb Ritt In Full Light med svartvita porträtt, rena linjer, mycket grafiskt och väldigt vackert. Jimmy Nelsons bilder från en del av världen som håller på att försvinna var också starka och gripande, men helt annorlunda, mer nästan som stora målningar.

Så, säga vad man vill om Fotografiska (och det görs ju!!!); det är en scen med ofta fantastiska fotoutställningar, plus att kringservicen, med kaféet och restaurangen gör det till en självklar utflykt sett ur ett helhetsperspektiv. 

På återseende//Göran

Inlagt 2015-01-06 17:14 | Läst 4729 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jimmie Nelson gillade jag
Även Ritts, men hans bilder har jag sett förut
Svar från gorred 2015-01-06 17:57
Håller alltså med. Hade inte sett Ritts bilder tidigare. De tog tag i mig.