Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lunchdramatik!

Så, här kommer ytterligare ett av mina små triviala vardagsbetraktelser, illustrerade med foto.

När man är på annan ort gäller inte längre de vardagliga bekymren eller rutinerna. Det blir en annan rytm, ett lite lugnare och mer avslappnat sätt att tillbringa dagarna. Exempelvis är det nu de långa promenaderna som gäller, och att i samband med dem kunna sätta sig på en gatuservering i solen, i lä, och njuta av en lätt lunch och en kall pilsner, titta på folk och ha kameran uppe "om det skulle bli nåt".

Här är just en sådan situation. Där katten ligger är det direkt i solen, det är lä och sannolikt ganska varmt och skönt, ett perfekt ställe för en katt alltså. Det finns gott om sällskapshundar här, och den här lilla gynnaren var lös när han plötsligt fick syn på katten. Han skällde våldsamt, men verkade samtidigt osäker hur han skulle förhålla sig till katten, som ju bara låg där och jäste, synbarligen helt obekymrad om hundens dilemma. Detta störde uppenbarligen den lilla hunden till den grad att han till slut, efter några avslutande skall, smet undan, på ett sätt som om han ville visa att han egentligen inte brydde sig, ändå. Och katten låg kvar. 

Inlagt 2015-02-06 13:17 | Läst 1302 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Drama i djurvärlden, en cool katt som inte hetsade upp sig för en hund som säkert trodde den var större än vad den egentligen var.
Kul historia.
Svar från gorred 2015-02-06 18:21
Tack Margareta. Jo, hunden var helt till sig medan katten bara låg där, helt lugnt.
Roliga situationsbilder, hundar är rätt korkade ibland, men komiska! Må gott, LO
Svar från gorred 2015-02-06 23:25
Tack Lars Olov - precis så uppfattar jag det också.

/GöranR