Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fågelskådning i stan eller längs strandpromenaden

Phalacrocora cidae, skarven eller cormorant, är faktiskt släkt med pelikanen, vilket man möjligen kan se. Jag vet inte om den är samma hatobjekt här i Spanien som hemma i Sverige, där den sägs äta upp all fisk och ödelägga sin omgivning. Emellertid är den rätt fin att se när den sätter sig för att torka och breder ut sina vingar.

Här satt den precis utanför själva strandpromenaden, på en utskjutande betongbrygga.

 Men de var flera som satt här i solen.

Lunch.

Som hemma; man ser många som fiskar från kajerna, men man ser sällan nån som får nåt.

Gatumusikanterna är universella. Tiggeriet finns också här i Spanien. Så dåligt som flera av de här spelar, undrar jag om inte detta är en annan form av rent tiggeri. Men, just den här killen var glad,  och spelade dessutom rätt så bra.

Och medelhavets vågor slår med kraft emot stränderna, och bildar intressanta fontäner.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-02-07 12:30 | Läst 1476 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grejen med att fiska måste inte vara den att man måste få någon fisk, även om det är kul det också:) Det är lite som med foto, det är kul att fotografera men världen går inte under om man inte kommer hem med några kioskvältare.
Svar från gorred 2015-02-09 00:19
Ingemar - du har rätt i detta, till dels. Efter drygt 40 år av stundtals intensivt flugfiske är jag också beredd att skriva under på den saken. Min reflektion här gäller flera saker; dels att det faktiskt är många som fiskar, och det förefaller som om man ofta fiskade för matens skull, men också att det är många som uppenbarligen fiskar för att de gillar det. Man ser emellertid sällan någon få något., Och då kan man fundera om det finns någon fisk (Medelhavet)? Eller om man använder fel eller otillräckliga metoder?