Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Ur led är tiden

Grisarna kanske inte flyger, hönorna får möjligen inga tänder (franskt ordspråk) och det är ännu inte 7 torsdagar i samma vecka, men jag vet att man fotograferar med telefoner och ungdomar köar i regn och snålblåst timme efter timme för att köpa använda kläder....

Tittade in på Crimson på Brännkyrkagatan i Stockholm som hastigast lite sent på eftermiddagen, tänkte att lite inspiration kring hur man kan framkalla och visa bilder inte skulle skada - de har ett jättefint show room där, som man kan gå omkring och dregla i. Utanför var det världens kö, säkert ett par hundra meter lång, bara ungdomar. Jag funderade i mitt stilla sinne vad väl Crimson kunde ha hittat på som var så intressant, eller om alla köade till den food truck som stod parkerad utanför porten, med tanke på all diskussion kring de här nya snabbmatsrestaurangbilarna, men det visade sig inte vara någotdera. Kön gick till en port bredvid Crimson, med ett plakat som förkunnade Garage Sale och Beyond Retro. 

Det är tydligen en känd grej, det här Beyond Retro, vilket några tjejer i kön berättade, alltså begagnade kläder till bra priser. Tjejerna berättade vidare att de hade stått i kön i närmare två timmar, och räknade med att få stå ytterligare minst någon timme, och de var ändå inte helt säkra på att hinna komma in innan kl 18, då etablissemanget stängde.

Eller kanske inte tiden är så ur led - det är ju inte fel tänkt att reagera mot konsumtionshysterin och ta till vara på det som faktiskt finns tillgängligt, att inte slita och slänga. Och kanske också reagera mot modets växlingar, även om det kan ligga ett mode bara i detta att använda begagnade grejor?

Matbilen hade ändå placerat sig strategiskt, det var många som i kön hade blivit hungriga av all väntan i regnet. 

Och de här bilderna är faktiskt tagna med min mobilkamera, jag hade ingen annan med med mig. Så kan det vara. Ni vet det här med bästa kameran etc. 

På återseende//Göran


Inlagt 2015-03-20 19:44 | Läst 3460 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj! Såna köer var det aldrig när gamla YFO huserade i den lokalen.... Det ligger sen flera år ett Beyond Retro på Åsögatan, men aldrig har jag sett köer på gatan där.
Svar från gorred 2015-03-20 21:25
Jag kände inte till Beyond Retro, men blev väl informerad av tjejerna i kön. Rätt läckert faktiskt.
Crimson har man bara beställt över via nätet...får bli ett besök i sommar när man träffa släkten! :)
Svar från gorred 2015-03-21 18:25
Värt att besöka, de har ett trevligt showroom, men de är duktiga på nätet också, en bra hemsida med hög grad av information och tydlighet. .