Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Konsertfoto med min 75:a

Eller kanske inte riktigt konsert, lite mer åt uppträdandehållet. 

Det är snart barbershoptävlingar för den kvinnliga delen av barbershopvärlden, i Sverige och världen över. Kvartetterna brukar åka runt och uppträda hos de olika barbershopkörerna, för att skaffa sig rutin och erfarenhet, för att testa sin tävlingslåtar och tävlingsnerver inför en större publik (än familjen). Vi barbershopnördar är samtidigt både den bästa och den svåraste publiken att uppträda för - vi är väldigt artiga och positiva och uppmuntrande mot varandra, samtidigt som alla vet att vi som publik är kunniga och kritiska, man kommer inte undan med minsta falska ton, minsta miss i fraseringen eller framförandet. Men vi applåderar som galningar och det är väldigt roligt att bli applåderad, ju. 

Själva uppträdandet ägde rum hos oss - vi är alltså barbershop- och showkören The Entertainmen - i vår replokal i Årsta Teater. Ljuset är katastrofalt, med en gul/rödaktig timbre från tegelväggarna, och bakgrunden är minst sagt rörig, eftersom vi ställer upp våra gradänger längs lokalen istället för mot scenen när vi repeterar och sjunger. 

Så det här skulle vara ett gyllene tillfälle att köra mitt Olympus 75mm/1,8 på OM-D EM-10 mkII, och det var det. Det fanns gott om plats att zooma med fötterna, och jag behövde inte gå mer än till 800 i ISO för att få en acceptabel slutartid. 

Kvartetten Chili Treat

Och en snapshotporträttbild av en av tjejerna.

Det är lätt att tycka om det här objektivet, även om det inte alltid är så lätt att använda, brännvidden är lite knölig faktiskt. Till "riktiga" konserter kan det säkert var helt toppen. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-04-26 00:07 | Läst 2445 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker inte ljus/bakgrund spelar så stor roll, eftersom stämningen är toppen.
Svar från gorred 2016-04-26 12:07
Tack Stefan, kul att du ser det. För det var den, dvs stämningen var hög. Och att det går fram är viktigare än ljuset och bakgrunden, du har helt rätt där!
Hälsningar//GöranR