Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tja, vad ska man ta sig till när det regnar?

Ett vet jag: Åk aldrig till IKEA. 

De sämsta förutsättningarna för ett IKEA-besök:

  • Det regnar - check!
  • Veckoslutsdag - check!
  • Tid för löning, alternativt pension/barnbidrag eller liknande - check!
  • Ingen Sverigematch - check!

Jag tror jag aldrig har sett så mycket bilar på parkeringsplatserna vid IKEA i Kungens Kurva. Eller så mycket folk att trängas med inne bland de trånga gångarna inne i IKEA som ringlar sig hit och dit, eller så långa och kompakta köer till alla kassorna. Redan  efter några minuter kände jag pulsen öka och blodtrycket stiga, jag kallsvettades och kände IKEA-syndromet närma sig.

Men ibland finns det inga alternativ.  För människor som lever ett vanligt liv med heltids arbete etc återstår bara helgerna. Och som pappa med tillgång till täckt kärra så blir valet också lätt på något sätt.

Men med en bra struktur på de planerade inköpen, en initial fika och djupa andetag funkade det. Sen tunnade det ut lite efterhand, så vid varuuthämtningen var det ingen kö till slut. Så vi överlevde!

Mobilkameran. Inget decisive moment, mer ett försök till att illustrera kaoset och mängden människor.

På återseende//Göran

Inlagt 2016-06-18 19:36 | Läst 2428 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du e en hårding!
Jag hade nog vänt vad än jag hade behövt! :)
/B
Svar från gorred 2016-06-18 20:45
Vad gör man inte för sin dotter... Särskilt när man har en egen kärra. Men det tar på krafterna, nu är jag slut.
//GöranR
He he, grattis till överlevnad.. Men det är ingen lönehelg för vanliga löntagare än, då brukar det vara ännu värre.. Jag kör de flesta linjebussar du ser i området där och jobbar varannan helg. Och lönehelger (efter den 25:e varje månad) är markant mycket värre än övriga helger.. Själv åker jag bara dit på en vardag, och då en förmiddag, annars får det vara.. se det som en stresstest.. som du just klarat!
Hälsn!
Svar från gorred 2016-06-18 20:47
Jo, vet ju egentligen om det där, men ibland har nöden ingen lag. Och med lite struktur så. Sen lite kul det där med stresstest - vi har haft det i min familj så att om man klarar IKEA tillsammans första gången är chanserna stora att det håller i fortsättningen också :)
//GöranR
Bra gjort, heroisk insats! IKEA har bra saker, men handla där är inte så kul/ Björn T
A man's gotta do what a man's gotta do heter det väl eller nåt i den stilen - ibland är alternativen inte så många. Men håller med. Det är för stort, det är för många grejor - man måste vara närmast till ytterlighet strukturerad om ska klara sig hyfsat helskinnad därifrån.
//GöranR
Tufft att ställa upp en lördag på IKEA, men är man pappa så är det bara att gill läget.
Bästa tiden att bege sig dit lär vara runt middagstid en vardag, för då är de flesta köpsugna hemma och äter middag.
Svar från gorred 2016-06-18 23:59
Funderar just om det finns någon "bästa tid", men förstår vad du menar - det finns bättre lägen. Sent fredag är normalt inte heller dumt. Men ibland kan man inte välja fullt ut, och har man bara en bra planering - och det hade vi, vi har varit med förr - så fungerar det bättre :). Sen är ju IKEA ett intressant fenomen i sig.
Hälsningar//GöranR
Jag satsar hellre på att åka dit en måndagkväll :-)
Eller så jag står vid dörren då de öppnar
Särskilt om man vet vad man behöver...
Svar från gorred 2016-06-19 11:29
Det finns absolut bättre tider man kan välja. Men, som sagt, ibland krymper alternativen och då får man ta det som det kommer. Men det är en upplevelse ;)
Hälsningar//GöranR