Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det där med ”flow” och Fotografins dag.

Mitt garage har alltså den senaste tiden genomgått stora förändringar. Från ett stort rum i kaos har det nu isolerats, fått målade väggar, ett innertak och nytt cementgolv. Det tog en vecka att tömma det, det blev flera vändor till återvinningscentralen men nu är allt på plats; verktyg, skruvar och andra ting har fått sina bestämda platser och jag har full koll, igen och äntligen.

En ytterligare bonus är att jag nu har plats för projekt, att göra och tillverka grejor och att det kan bli av, där det förut stannade vid önskemål och tankar. Jag gillar att snickra, och jag har en gammal hyvelbänk, en riktig, en sådan där som man hade i slöjden i skolan, och det var när jag byggde ett kompletterande arbetsbord/arbetsbänk som jag kom på att jag kunde använda samma principer för att bygga ett sedan länge efterlängtat planeteringsbord (istället för den uttjänta altanmöbeln som börjat ruttna sönder sedan länge).

Så jag byggde ett nytt planteringsbord, eller snarare två, eftersom grannen också ville ha ett, då hon såg vad jag höll på med.

Och det är där det här med flow kommer in. De senaste dagarna har sett ut sådana att jag efter frukosten har gått till garaget, bytt om till arbetskläder, satt på radion (P1), och sedan har jag varit borta från omvärlden. Mina tankar har utslutande gällt hur jag ska lösa snickeriproblematiken, med bordsskiva med återanvändning av kaklet från badrummet som jag sparat av någon anledning, hur underhyllan skulle se ut, mått och virke och virkesdimensioner. Det har inte gått särskilt fort, jag har fått göra om och hitta nya lösningar jämfört med hur jag tänkt från början (det fanns aldrig någon ritning utom i mitt huvud), jag har glömt att äta lunch och dricka tillräckligt, tiden har bara runnit iväg men jag har haft förfärligt roligt och mått väldigt bra. Flow! Det är en känsla som kan jämföras med att fotografera ibland, när jag är ute och flugfiskar och när jag sjunger i kören eller kvartetten. En helt obeskrivlig men härlig känsla. 

Så jag har inte haft tid att fotografera, utom idag när planteringsbordet blev klart och jag självklart skulle föreviga det på plats, vilket ju passade bra, med tanke på dagen. 

Men nu är jag tillbaka i den vanliga världen, och kamerorna fungerar som tidigare. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-08-19 18:24 | Läst 2359 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snyggt bord!
Svar från gorred 2016-08-19 22:52
Tackar. Det var väldigt roligt att göra.
//GöranR
Ser fint ut det där!/ Björn T