Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

When in Rome, do as the Romans

Samma gäller överallt man kommer i världen, att ta seden dit man kommer. Och som världen ser ut idag är det ganska lätt att göra det när man kommer till USA.

Att äta är lätt i USA. Väldigt mycket kretsar kring att äta och dricka, och jag tycker mig aldrig annars se så mycket folk som alltid har något att äta eller dricka i näven, var de än är och vart de än är på väg. I stora städer och städer som exempelvis Boston finns det dessutom väldigt mycket mat från hela världen tillgängligt i varje kvarter; där det finns människor från hela världen finns det också mat från hela världen.

Men i USA ska man ju äta hamburgare, förstås. Själva ursprunget är ju här, och konsten att göra hamburgare har förfinats i stor utsträckning, även hemma i Sverige. Vilket kött man ska använda, och hur man ska använda det har blivit än viktigare, stjärnkockar gästspelar hos McD, kort sagt är det här med hamburgare inte längre att leka med. 

Och vid sidan av alla diners är ju hamburgerhaken i Amerika något väldigt ursprungligt, nåt vi sett i alla filmer, själva kärnan av det amerikanska samhället.

Det blev väldigt gott. Fräscht och saftigt och väldigt goda pommes frites. Och stämningen var självklar. 

Inga bilder på hamburgaren emellertid. Vi har sett dem förut, och jag var hungrig och utseendet var inte särskilt fotomässigt, faktiskt. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-12-09 16:55 | Läst 765 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Der har du lige spottet amerikanerne helt ret. Det er vel heller ikke så mærkeligt, at mange er i supervægtklasse :-)
Det er nogle utrolig flotte fotos.
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2016-12-11 14:42
Tack Erik. Jo det finns väl knappast något mer "amerikanskt". Däremot hör Boston till de städer där man inte ser så många supertungviktare, faktiskt. Säkert mer i exempelvis New York, Chicago och ute på landsbygden. Säkert relaterat till den allmänna socioekonomiska stratifieringen, mer fattiga i de större städerna, ganska hyfsat välstånd i Boston over all.
Hälsningar//GöranR
Här på ön finns inte Macdonald. Vi är väl för små för att de ska se det som lönsamt. Själv håller jag mig inte för god att gå på Macdonald. Speciellt förtjust är jag i deras fiskburgare. I gamla tider, när jag bodde i Stockholm, så tog jag ofta nattprommendater genom stan. Jag vill minnas att Macdonald på Centralen hade öppet ända till 3 på natten. På Kungsgatan tror jag de stängde klockan 11. De sena kvällarna där tycket jag det var lite stökigt. Intressant att tänka på att Macdonald för många unga blir det första steget in på arbetsmarknaden. Den som sköter sig erbjuds till och med vissa avancemangsmöjligheter.
Svar från gorred 2016-12-11 14:46
Hamburgare är gott! Däremot är jag inte så förtjust i McD, men smaken är olika förstås. McD är ju emellertid en institution i världen, precis som i Stockholm, vilket är i högsta grad intressant i sig.
Hälsningar//GöranR