Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Stjärnjul

Eller sången ädla känslor föder, hjärtats nyckel heter sång. Fast det är också ibland hårt arbete

Stjärnjul är en produktion av körerna Rönninge Show Chorus och The Entertainmen tillsammans med gästartister och ackompanjerad av en orkester ledd av Mattias Bylund, nybliven Grammisvinnare. Årets gästartister var Bruno Mitsogiannis, Nina Söderquist och Janne Åström, i musik och musikalvärlden kända profiler. Björn Kjellman  agerade konferencier, men sjöng också, faktiskt.

Det är hög klass på tillställningen, som för 24:e året i rad ägde rum i Filadelfiakyrkan i Stockholm, och den har blivit något av tradition för många stockholmare och andra. Våra gästartister var synnerligen lyckade och duktiga, både var för sig och tillsammans, och som korist i The Entertainmen var det förfärligt roligt att sjunga tillsammans med dem och med vår systerkör.

Nu trött men ändå speedad efter helgens föreställningar då vi gett allt. Avslutningsfesten var också lyckad, med mycket sång, förstås, inte minst av våra gäster, som samlade ihop sig till en specialsång för oss andra i körerna.

Olympus OM-D  E-M 10 mkII med Olympus mZuiko 45mm/1,8. Vidriga ljusförhållanden, ISO 1600 och full öppning. Hade väl kunnat skruva upp ISO mer, men det är alltid en balansgång. 

Fast, bildens budskap viktigare, liksom kontexten, åtminstone för oss som var med om hela resan. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-12-18 04:21 | Läst 1252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Där har jag varit och lyssnat flera gånger tidigare!
Goda vänner i Rönninge sjunger!
/B
Svar från gorred 2016-12-18 19:20
Ahh - trevligt! Vi har utvecklats, och Stjärnjul är möjligen ännu bättre nu än tidigare, så du är välkommen igen, till 25-års jubileum nästa år, förslagsvis.
Riktig actionbild, bra tycker jag!/ Björn T
Svar från gorred 2016-12-18 22:36
Tack Björn, roligt att höra - just där och då var det riktig musikaction.
//GöranR