Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Utveckling - avveckling

Den gamla paradoxen - för att bygga nytt måste man riva ner det gamla. Vilket inte sällan är både på gott och ont. Se bara diskussionen kring Slussen här i Stockholm.

Där jag bor, ett villaområde i stadens utkant, var det bara för knappt två decennier sedan ett sommarstugeområde. Det är nära naturen, det finns badsjöar alldeles i närheten så det är inte alldeles svårt att förstå. Några av de gamla sommarstugorna låg faktiskt kvar ända till nu - den sista, helt i närheten av vårt hus - revs så sent som bara för några dagar sedan. Samtidigt har man röjt en del del träd, och sålunda öppnat upp. Inom kort kommer det att stå ett nytt hus här, tomten kommer att tuktas och bli trädgård och det gamla ersätts av det nya. 

Det här har varit en process nu sedan vi flyttade hit för 15 år sedan. Intressant nog har det medfört att husen blir lite olika ändå, vart och ett nytt hus får sin egen stil, och eftersom det är gamla tomter finns det kvar vuxna träd, både vilda och med frukt, vilket gör att det inte blir så sterilt som ett alldeles nytt område kan bli i början. 

Så det kan vara spännande att ta sin vanliga promenad runt kvarteret - ibland händer det mycket. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-01-16 18:00 | Läst 2054 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Life = Change! No-change = No-life/ Björn T
Svar från gorred 2017-01-17 23:19
Så sant!
Ha det//GöranR