Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fotografisk poesi I

Solen skiner från en klarblå himmel, det är runt nollan temperaturmässigt, dvs en sådan där vårvinterdag som man drömt om. 

Så vad gör man då? Jo, man går på Fotografiska, förstås. Nya utställningar, där jag framförallt var nyfiken på Ren Hang, den unge kinesiske fotografen - Human Love - och Patrick Demarchelie - Lumière - den nu ärrade modefotografen som vid drygt 70 års ålder är still going strong.

Som vanligt mycket folk, vilket gjorde mig en smula fundersam relativt det vackra vädret men det finns plats, både i utställningssalarna och uppe i kaféet.

Framförallt (och för mig) var de här båda utställningarna direkt värda att ses, kanske mest ändå Ren Hangs bilder - men mer om honom i följande blogginlägg. 

Alltid samma kö....

Mycket människor överallt alltså...

På återseende//Göran

Inlagt 2017-02-25 18:50 | Läst 2131 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt att det finns något för alla. Själv har jag aldrig begripit mig på den typen av fotografi som det handlar om. Beror kanske att jag är en enkel knegare från landet.
Mv/G
Svar från gorred 2017-02-26 06:17
Jo smaken är ju delad, och som sagt tur det, och att det finns nåt för alla. Det finns ju många typer och sorters fotografi; är det bra bilder är det inte så mycket som jag inte kan tycka om, oavsett om jag förstår det eller inte.
Och det är en hel del som inte jag heller egentligen begriper mig på. Helt oavsett.
Hälsningar//GöranR
Fina bilder men det intryck jag får av helheten, inte bilderna i sig utan platsen som sådan och de människor som befolkar den, den är allmänt trist. Som ett varuhus med tillhörande café.
🙂
Svar från gorred 2017-02-26 06:27
Tack Hans-Åke.
Har förstått att det finns många synpunkter, inte minst av kritisk karaktär, när det gäller Fotografiska och dess verksamhet. Och det får man ju respektera.
Men jag har personligen alltid tyckt om att gå dit; genom åren bra till fantastiska utställningar, jag har kunnat se fotografiska bilder och fotografisk konst som jag aldrig kunnat göra annars, de största och bästa av fotografer har varit representerade, liksom även mindre kända. Sen gillar jag lokalerna, och kaféet och restaurangen- i mina ögon allt annat än trist.
M;en det är väl bra att vi är olika, och tycker olika - hur skulle det annars se ut? ;)
Hälsningar//GöranR