Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Strömstaren, trots vådan av att ge sig utan tillräcklig utrustning

Man kan nog utan större överdrift säga att jag platsar som prylnörd. Jag tycker om att vara förberedd, ha en tillräcklig och bra utrustning när det gäller. Och efterhand har jag samlat på mig en hel del grejor.

Men ibland tar jag intryck av råd typ; ”Gå ut med bara ett objektiv, med fast brännvidd och lär dig använda det”, i hopp om att få lite perspektiv på mitt fotograferande, och kanske också en injektion med kreativitet och stimulans.

Jag är väldigt förtjust i min kombination av Olympus EM 10 mk II och mZuiko 17mm/1,8. En perfekt gatu- och dokumentationsutrustning. Men den räcker inte alltid.

Idag till exempel, när jag gick ut på min vanliga runda, med mitt enda objektiv, såg jag strömstaren. Men alldeles för långt bort. Och naturligtvis fullständigt utom räckhåll för en relativ vidvinkelglugg, hur bra den än är i övrigt.  Och då längtade jag efter min utrustning i övrigt. Jag har ju teleobjektiv så det räcker, så, väldigt typiskt att jag skulle behöva de objektiven en dag när jag bestämt mig att vara spartansk.

Fast strömstaren var ju inte det enda motivet. Så det blev lite annat också, lite opretentiöst, sådär. 

Strömstaren, alltså. Den är faktiskt där, ungefär mitt på den horisontella grenen i vattnet nästan mitt i bilden. (och bilden är hårt beskuren....)

Islossningen breder ut sig. Det kanske blir vår ändå?

Och när man ändå har kameran med sig så blir det gärna några bilder i alla fall. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-03-12 16:10 | Läst 2752 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, att fotografera strömstaren med vidvinkel är modigt.
Och utrustning ja, har ofta tänkt som du, men oftast knatar jag ut med en ryggsäck och en väska och kilovis med glas, sist gjorde det t.om. ont i axeln till sist.Det är så svårt att bestämma sig, jag vet ju inte vad jag får se.
Önskar jag hade det där tänket du nämner, och självdisciplin där, men det är svårt.
Svar från gorred 2017-03-13 00:37
Fast egentligen var jag inte ute efter strömstaren (även om jag visste att den brukar finnas där jag såg den). Jag var bara ute på en promenad och tog med mig kameran, laddad med mitt standardobjektiv. Tänkte inte längre, så det kändes lite frustrerande att den satt där, så nära, men ändå utom räckhåll. Men nu vet jag, och vill jag ha bilder på den får jag laga matsäcken efter munnen, liksom.
Men, som du säger 'är det svårt att ha beredskap för allting, det blir som en annan typ av utflykt då.
Hälsningar//GöranR
Du fick strömstaren och får glädjas åt det denna gång.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2017-03-13 00:38
Jo, nu vet jag var den är - har faktiskt sett den på ungefär samma ställe tidigare. Så, är jag ute efter den kommer jag att vara mer beredd ;)
//GöranR
Helt Ok ändå, jag ser strömstaren! Å så en bra berättelse, det räcker! :)
/B
Svar från gorred 2017-03-13 00:38
Tack Bengt - uppskattas! Och fortfarande bra ögon, förstår jag ;)
//GöranR
Det är helt ok med miljöbilder också..och kanske t.o.m viktigare..
Mv/G
Svar från gorred 2017-03-13 00:39
Håller med, Gunte - tack för kommentaren!
//GöranR
Ett rejält zoom kan fixa det mesta, men det är också tungt.. Fina bilder ändå!
Hälsn!
Svar från gorred 2017-03-13 00:41
Jo, det beror ju lite på vad man har för tankar med att gå ut, när det gäller utrustning som man tar med. Och åtminstone ett lite längre objektiv är aldrig fel, helt rätt.
//GöranR