Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En annan sorts konsertbilder

 Stockholm City Voices är en av världens bästa barbershopkörer. Jag har följt dem under många år år nu, med deras tidigare dirigent och körledare, Mo Field, som sedan ett halvt år emellertid flyttat tillbaka till sitt hemland, Kanada. Mo's starka personlighet och ledarkarisma förde upp kören till final i världsmästerskapen tre år i rad, vilket är en bedrift, inte minst med tanke på körens storlek - de är runt 40 stycken, jämfört med de bästa körerna i övrigt som räknar in över hundra körsångare. 

Idag genrepade de inför de nordiska mästerskapen; ny outfit, nya och nygamla sånger, under ledning av nya dirigenter som klivit ner från gradängerna för att fortsätta leda kören. 

Det lovade gott!

Sången ädla känslor föder -  hjärtats nyckel heter sång!

På återseende//Göran

Inlagt 2017-04-26 23:10 | Läst 2201 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Göran.
Jeg har set dine andre kor billeder og man bliver i meget godt humør, når man ser dem. De her er ingen undtagelse -især nummer 1 gillas mycket.
Jeg selv har aldrig haft den store snager i maven, men beundrer dem der har "hjertes nøgle".
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2017-04-26 23:56
Tack Erik - roligt att höra, och roligt om jag kan förmedla i alla fall ett uns av den glädje och harmoni som finns hos den här kören, och andra körer som jag tagit bilder på.
Hälsningar//GöranR
Fina bilder, är det enbart tjejer i denna, eller är det blandat? Hälsn, LO
Svar från gorred 2017-04-27 22:24
Tack LO - uppskattas. Barbershop är alltid enkönat, antingen killar eller tjejer i respektive körer eller kvartetter. På senare tid har man börjat mixa i kvartetter, men aldrig i körer. Däremot är det samma stämmor både för herrar och damer, fast på olika höjd, så att säga.
Hälsningar//GöranR