Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Alla dessa vackra vyer. Och bilder... Roadtrip in Scotland

Har alltså tillbringat en vecka i Skottland, en roadtrip med goda vänner. Vi började västerut, besökte de mytomspunna öarna som Mull, Iona och Isle of Skye, fortsatte upp längs The Glen Channel till Inverness och tog oss därifrån ner till Edinburgh.

Är man minsta intresserad av natur, djur, kultur och historia, vackra och spännande landskap, whisky, publiv, regn och solsken, vänstertrafik, smala och slingriga vägar, hedar, hemslöjd, mat och dryck, trevliga människor och att åka färja, eller stenbroar, gamla borgar eller så, så är Skottland precis rätt att åka till. Är man därtill intresserad fotograf finns inte mer att önska!

Så enkelt är det.

Det svåra är att välja, prioritera och smälta alla intryck. Det finns vackra och fotogeniska motiv precis överallt. I smått som stort. Åt alla håll, snudd på oavsett var man är. De västra delarnas karga och råa skönhet, det rundare, grönare och mjukare landskapet längre österut...

Det känns som en ynnest och nästan nåd att få vara här och uppleva allt det fina. Men det kan också kännas frustrerande att det är så mycket, man drunknar nästan bland alla bilder. Och det blir aldrig lika bra på bild som i verkligheten - bilderna är bra för mig som varit där, att komma ihåg, återuppleva, inte minst känslan, men för utomstående betraktare blir det lätt mer av: -Jaha, bra bilder, vackert landskap, fint - men hördu, drack ni mycket whisky?

Och man kan inte se på för många bilder i rad. Det riskerar då att liksom vattnas ur.

Bilderna här följer vår resa, från väster till norr och sedan sydöst.

Ett litet urval! Oftast blir det ju avståndsbilder, man ser sig runt om och knäpper, eller stannar bilen, går ut och knäpper. Det hjälper att minnas dock. 

På återseende//Göran

Inlagt 2017-09-23 13:47 | Läst 2584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mittenbilden med alla stenarna i ån och med människor som skymtar till vänster och bergstoppen - den var fin!
Svar från gorred 2017-09-23 14:53
Tack Ragnar - uppskattas! Det fanns så mycket, och jag har så många bilder....I stort sett allt var fint, det gällde bara att fånga det också.
//GöranR