Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fikakultur eller kulturfika

Fikakulturen är stark i Sverige. Vi har ju redan begåvat omvärlden med det svenska ordet "ombudsman", och "smorgasbord" är nästan lika känt. Begreppet "fika" som ju innehåller så många betydelser och nyanser börjar också bli internationellt, inte minst i takt med att konditori- och kafékulturen i Sverige kommer tillbaka mer och mer. 

Det finns en typ av fika som är synnerligen viktig. Jag har brukat missa den, men genom ödets(?) nyck har jag nu kunnat vara med två gånger i rad. Jag menar förstås fotofika på Tårtan, det från TV kända fiket på Hornsgatspuckeln i Stockholm, som i sig är en kulturinstitution. Varannan onsdag, vid tretiden samlas man och sedan fikas det, och pratas. Och ni vet, det där när man helt ostört får grotta ner sig i fotografi, prata teknik, diskutera kameror och objektiv, argumentera för färg eller svartvitt och i övrigt lösa världsproblemen - det är väldigt trevligt!

Och så även idag.

Tårtangeneralen Bengan - det är ju det här med en eventuellt ny kamera, eller inte....

Hela dagens gäng...

Men det finns andra fikagäster också

Diskussionen fortsätter ute på gatan.

Nu håller jag tummarna för att schemat medger fortsatt deltagande.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-10-18 22:21 | Läst 641 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin sammanfattning! De jag kan ha synpunkter på de e att jag hann inte koncentrera mig på kamerorna för alla diskussioner! ;) Och som sagt, DU kan väl ändra schemat så det passar onsdagarna! :)
/B
Svar från gorred 2017-10-19 22:15
Tack Bengt, och tack för senast. Som vanligt synnerligen trevligt, även om det inte bara blev diskussioner om fotografi ;). Men man måste ju inte diskutera färdigt - det finns tid för kommande kameradiskussioner också. Och, ja, jag ska ta en ordentlig funderare när det gäller mitt schema, det är en fråga om vad man ska prioritera här i livet.
//GöranR