Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Solsemester i England?

Jag har alltid trott - och vetat av egen erfarenhet - att England är ett land för regnjackor och gummistövlar. Uppenbarligen emellertid en sanning med modifikation, vilket jag också förstått, inte minst när man sett bilder av Martin Parr. 

Svaret till denna paradox, eller kanske modifierade sanning, stavas vad jag förstår Golfströmmen, mer specificerat den Nordatlantiska Driften. 

Helgen som var tillbringade jag i Bournemouth, mitt på Englands sydkust. Det är en välkänd badort som ser precis ut som de bilder man kommer ihåg från (bland annat) Martin Parr. Nu var jag inte där för vädret, eller salta bad utan för att sjunga - det var europamästerskap i barbershop singing. Men, solen sken, det var över 20 grader i skuggan på dagen och stranden var full med människor; familjer med barn lekte i sanden och några till och med badade. Och det var alltså i slutet av oktober! Här fanns den ofrånkomliga piren, strandkaféerna och fiskrestaurangerna, alla hotellen av skiftande ålder och storlek och alltså milsvida sandstränder med Atlantens blåa vatten. Och det var kortärmat som gällde. Och skugga! 

Och det växte palmer vid stranden.

Det var nästan lite overkligt, särskilt om man jämförde med vädret man lämnat i Sverige.

Alla bilderna med Olympus OM-D E-M 10 mkII och (för det mesta) mZuiko 17mm/1,7. Jpeg, rätt ut ut kameran (nästan, kunde inte låta bli att pilla lite med filerna i Lr). Normalt alltså kör jag i RAW, men det finns en Wififunktion i kameran  som gör att jag kan ladda upp i telefonen och skicka vidare, och jag hade ingen dator med mig.

På återseende//Göran

Inlagt 2017-10-31 23:59 | Läst 2259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tror min herre bör köpa en trisslott snarast! ;) :)
Min son och jag va i Skottland och spelade golf för några år sedan!
De va sol i en hel vecka!!
De skottar vi talade med sa, det här vädret är unikt! :)
/B
Svar från gorred 2017-11-01 11:01
Ja, det är frågan - var ju i Skottland nyligen, och där var det också sol. För det mesta i alla fall. Vet inte vad man ska tro.
//GöranR