Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Sen vår och tidig påsk är ingen bra kombination...

Att den sena våren kolliderar med den tidiga påsken är tufft ur flera avseenden. Framförallt om vill fotografera tranor i Hornborgasjön. Normalt vid den här tiden kan man räkna antal tranor i flera tiotusental, men nu har (idag) bara lite drygt 7000 stycken vågat sig hit. Jag förstår dem. Det är kallt, isen ligger fortfarande på det som är kvar av sjöns vattenspegel, och det är allmänt ruggigt, även om man lägger ut mat. Och den bleka solen duger inte riktigt för att värma upp. 

Och är man riktigt seriös med fotograferingen duger det inte att bara vara där mitt på dagen, även om det är fint väder. Det blir för skarpt ljus när solen ligger på, och annars blir det bara ett dis. 

Men det är ju inte riktigt därför, eller bara för - vi är där. Normalt ligger påsken närmare min mors födelsedag, och vi åker till Skövde - där jag är uppväxt och min mor bor kvar - varje påsk. Och då hälsar vi på ute hos tranorna och låter oss förundras av fåglarna - trandansen är spektakulär - och Hornborgasjön, och sen åker vi och fikar och gör en kulturresa i Skaraborg.

Skaraborg är en synnerligen rik kulturbygd, med fynd från vikingatiden och framåt, och det finns så mycket att se -  men det kommer i följande blogginlägg.

Det blev i alla fall några fågelbilder. Just nu verkar det som om svanarna och gässen dominerar, men det fanns några tranor där också, fastän de inte börjat dansa.

Satt man bara i lä, i solen, så funkade det med utomhusfika.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-03-31 17:59 | Läst 2101 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man får en känsla av myllret av fåglar, lite av de myllrande människorna också, och bilden med de tre flygande svanarna är speciell!!
Svar från gorred 2018-03-31 21:16
Tack för din kommentar, Ann-Sopie.
//GöranR
Precis, har också kommit på det att sen vår och tidig påsk är inte den bästa kombo. Några tranor blev det iaf
Svar från gorred 2018-03-31 21:17
Tack Peter. Det fanns några tranor, men de var få, och de dansade inte. Men, så blir det ibland.
//GöranR