** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En liten sippa – bland annat

Det finns – och det här är det forskat på – några symbolvyer som vi mår bra av att titta på, som är bra för själen när vi betraktar. Det är att titta ut över ängar och fält, berg och vatten – havet, sjöar eller liknande.

Det finns ett ställe när man har allt detta i en bild som jag hittat; uppe i Jorm i norra Jämtland. Där kan man se ut över fjällängarna med blommor och betande kossor, ner mot Jormsjön med en liten ö och med de svensknorska fjällen i bakgrunden, som fond. Det är alltid vackert, ibland andlöst fint och rogivande.

Men det finns också annat som man mår bra av att betrakta och det är (i hög grad för mig) blommorna i trädgården.

Vi har en perennrabatt som formats genom åren; relativ okunskap (och tidigare brist på tid) har medfört att den inte alltid varit så genomtänkt och planerad, men efterhand har den tagit sig, i takt med ökat intresse (och mer tid). Tillsammans med de numera obligatoriska krukorna med sommarblommor ramar den in altanen, faktiskt med grad av prunkande.

De senaste veckorna med värme och torka gick hårt åt blommorna, men försiktig vattning (i samband med nyplantering) och några skvättar regn gjorde om inte underverk så i alla fall en hel del för återhämtning.

Perenner blommor ju inte samtidigt, och en utmaning ligger här i att hitta blommor som blommar lite olika perioder, så man alltid har blommor på gång. Och sen ska de helst vara fina utan blommor också.

Höstsilverax igen! Kunde inte låta bli. 

Nävorna kan tyckas vara lite obetydliga, men tillför så mycket i sin enkelhet och skirhet. 

Och här är sippan, den via anemonen!

Så det finns en lycka i, när vädret tillåter, att man kunna gå ut i trädgården för morgonkaffet och få sitta omgiven bland alla blommorna!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-06-13 12:07 | Läst 849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Göran. På trods af tidligere "ukundskab" må man sige, at du er kommet ganske godt efter det. Her hos os er det fruen der har "grønne fingre", men jeg har da hørt, at det er en meget god ide, at planlægge. Så der hele tiden er noget der blomstrer.
Smukt ser det ud.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-06-13 15:39
Tack Erik. Jo, det har tagit sig efterhand, även om det här med kontinuerlig blomning är en bit kvar till. Min fru sköter och ordnar med krukorna (potterne?) medan jag hanterar det som växer i jorden.
Ha det//GöranR