Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vi hade i alla fall bra väder….

Det här med att fiska är inte lätt. Det är mycket som ska klaffa. Det får inte vara för lite vatten, eller för mycket vatten i åarna och älvarna där man ska fiska, det får inte vara för varmt eller kallt. Det är inte bra om det regnar för mycket, men regnar det inte alls är inte det heller bra. Sen får man ta hänsyn till lufttrycket, till tidvattnet och hur månen står, förutom alla andra faktorer som det för för långt att gå in på här.

Detta sagt, idag var vi ute större delen av dagen i en fantastisk natur upp längs Vindelån ovanför Ammarnäs. Solen sken, det var inte för varmt utan snarare en väldigt behaglig sommardag, det har regnat nyligen och fräschat upp vattnet som inte var för lågt eller för högt när det gäller vattenståndet, möjligen var det lite varmt i vattnet, för fiskarna alltså. Omständigheterna var alltså i det närmaste perfekta, vilket emellertid inte hjälpte mycket – det blev magert med fångsten. Som det alltså blir ibland. De stora fiskarna lyste med sin frånvaro, möjligen (sannolikt!) har de inte hämtat sig ännu från värmechocken och extremvädret som varit. Situationen bekräftades av alla andra fiskare som var ute där idag.

Men det var som sagt en ljuvlig dag. Och bara det är värt mycket.

Och den grillade rödingen på värdshuset passade väldigt bra, väldigt gott - bra avslutning på en bra dag. Och vi hade ju alltså väldigt bra väder. 

På återseende//Göran

Inlagt 2018-07-26 21:38 | Läst 2204 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härlig dag ni haft. Ser avkopplande ut på bilderna.
Trevligt att ni fick äta lite fisk till slut ;-)
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från gorred 2018-07-28 16:37
Jo fisk är alltid gott. Numera, med catch and relaeaseregler är det mer sällan vi äter egenfångad fisk. Men det händer. Första kvällen på den här resan bjöd på harr, till exempel.
//GöranR
Men en ljuvlig dag ute i naturen med gott fika och strömmande vatten är ju inte så tokigt heller.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2018-07-28 16:38
Absolut! Man ska inte glömma kontexten :).
//GöranR
Det är bra med många faktorer att ta hänsyn till, då finns det alltid någon eller några man kan skylla på ;-)
Svar från gorred 2018-07-28 16:41
Det finns alltid faktorer som ligger utanför ens möjlighet att påverka (dvs att skylla på ;) ). Men vi har fiskat så många år så vi det att sådana här dagar kommer, och man får alltså inte glömma bort hur det är i det stora hela. Och dagen var underbar.
//GöranR