Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Inför Planket

Det har blivit mycket sommarlovsbilder nu. Jag har fotograferat där jag har varit, det jag sett och upplevt, dvs precis som jag brukar göra, och i enlighet med min bloggs programförklaring - bilder, berättelser och tankar från mitt liv, vad jag ser och hör och upplever i såväl vardag som fest. Men inte så mycket funderande, mer dokumenterande. 

Men det är också roligt att titta på bilder. Gnestaplanket missade jag tyvärr, det körde ihop sig, men det lite större planket på söder i Stockholm tänker jag inte missa. Det är ju dessutom två dagar i år.

Så det gäller att förbereda sig. Det blir väl inte direkt någon kolhydratuppladdning eller toppning av formen, snarare mer mental uppladdning , tankar på att få gå omkring och titta på bilder, låta sig inspireras, träffa trevliga människor och prata fotografi (och kanske kameror ;) ). 

Här en gammal bild som jag hittade på datorn, jag har inte längre några bilder i skrivbords- eller byrålådan, som jag tycker passar bra inför helgen. 

Det är väl vad det egentligen handlar om, eller hur?

Sen är jag svag för stenar, nästan i alla former, dess textur, färg, form och variation i utseende som ofta bildar en helhet som blir harmonisk. Ett särskilt gott öga har jag till stenmurar. Förutom stenarna i sig vittnar de om hårt arbete, ett sätt att utnyttja de resurser som fanns för att stängsla av, markera, samtidigt som det var nödvändigt att få upp stenarna för att överhuvudtaget komma åt att gräva i jorden och odla. Stenmuren är i mina ögon ett mått på idoghet och överlevnad, det är lätt att föreställa sig svetten och värken i kroppen efter en dag på fältet, med dels omhändertagandet av stenen, sedan  bygge av muren och sen gräva, plöja och odla det stycke land som blev tillhanda. Det är med grad av ödmjukhet som jag finner mig själv stanna upp vid en gammal stenmur med mina funderingar. 

Och den här stenmuren kombinerar dessutom flera nivåer av utveckling, ståltrådsstängslet plus ekologisk energi i form av elektricitet!

Hoppas nu inget händer så att jag missar Planket! På återseende//Göran

Inlagt 2018-08-16 21:14 | Läst 850 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Göran.
Jeg synes, at du har den helt rette holdning til både fotograferingen og til brug af bloggen.
Det var dog et smukt kamera på det første billede :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-08-16 23:12
Tack Erik. Dina kommentarer är alltid uppskattade!
//GöranR
Att låta kameran följa med i livets alla skiften är också det jag gör, trevligt och alltså välbekant. Hoppas du får en fin dag imorgon!/ Björn T
Svar från gorred 2018-08-19 00:10
Tack Björn - jo det är väl så vi gör, faktiskt.
//GöranR
Du har väl hört stenmursbyggaren söder om Falköping: Stenmurn sa va jävlahöger å ormatäter.
/MA
Svar från gorred 2018-08-19 22:09
Ha män. Så är det, när man bygger den . Och möjligen har den här varit både rittit höger och ormatäter. Tidigare ;). Det är mycket historia i den.
//GöranR