Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Kan man lita på Valbarometern?

Det var bara en av många frågor som diskuterades på dagens fotofika på Tårtan. Svaret är ju inte direkt givet, det finns många parametrar med i ekvationen. 

Men för den som bettar (som det möjligen heter nu, jag skulle säga satsar) på att samtalet i övrigt handlade om kameror, film, sensorstorlekar och visning av fotografiska bilder, plus erfarenheter från resor runt i Europa och en massa annat får låga odds. Sorry!

Hyfsad uppslutning, det märks att de här sammankomsterna varannan onsdag är viktiga för oss. Fast visst saknades några, exempelvis pojkarna från de södra regionerna, inklusive maestro - initiativtagaren själv - Bengan. Och inget visste vi, fastän träffen vara annonserad i laga ordning. En kort stunds undran, som löstes upp i och med att kaffet, bullarna och lingon-päronpajen (med nyvispad grädde!) serverades och någon lyfte sin kamera. 

Ett finger mot världen - fotografisk skada? Fastän fel finger i så fall. Möjligen försök till handarbete på egen hand i övrigt. 

Och sen den vanliga trottoardiskussionen innan vi begav oss var och en till sitt. Möjligen får vi höra om mässingskårsmusik och fyrverkerier nästa gång, och bilder på det(?).

På återseende//Göran

PS: När jag säger "pojkarna" ovan, i dessa gendermedvetna tider, så menar jag förstås pojkarna. Det är ju så det är. Så, var är ni, alla kvinnliga fotografer? 

Inlagt 2018-09-05 20:21 | Läst 1095 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag tror dom gillar mest bilder, inte kameror? Prova en kamerafri fika nån gång, bara bilder tillåtet att visa. Jo, jag vet att ni även tittar på bilder, pappersbilder t.om. Ser man ju av den här bloggen. Fast kanske kamerasnacket skrämmer bort? Bara en spekulation.
Svar från gorred 2018-09-05 20:47
Intressant tanke. Men det finns inga regler, och inget program och diskussionsämnena är aldrig givna, så, jag vet inte riktigt... Vi får se tiden an :) .
//GöranR
Det ser altid meget hyggeligt ud Göran. Man kan ikke stole på valgprognoser generelt og de er iøvrigt ikke tilladt i en række lande. I Danmark bliver de anvendt, men man er blevet mere forsigtig med at stole på dem ved de seneste valg
Sidste billede sidder "lige i øjet", som vi siger på dansk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-09-06 03:31
Tack Erik.
Det är nog viktigt att man skapar sig sin egna uppfattning om vad man vill rösta på.
//GöranR