Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Onsdagskultur - musik på slottet

Anders Paulsson & Royal Palace Chamber Orchestra - Musik på Slottet stod det i annonsen och på programmet. Goda vänner till oss som spelar i orkestern hade tipsat. 

Anders Paulsson spelar sopransaxofon. Han hör till de främsta i världen på sitt lite annorlunda och i solistsammanhang udda instrument, och har fått flera tonsättare att skriva just för honom, bl a Anders Eliasson. Den relativt nybildade slottskammarorkestern består av gräddan av musiker från andra orkestrar i Stockholm. 

Det blev naturligtvis en underbar konsert i Rikssalen, fantastisk musik som spelades så väl, den vackra lokalen med ett tak som är målat så man får känslan av att det är himlen vi har ovanför oss och en fantastisk akustik. Arkitekturen i övrigt går inte av för hackor heller.

Och så hann vi med att titta runt i Gamla stan en smula. Alltid lika roligt att fotografera där på kvällarna, det speciella ljuset, de gamla husen etc. 

Det är skönt och trevligt att vara och känna sig kulturell! Och det var god mat på restaurang Tradition i närheten , bara vällagad husmanskost. Kombinationen mat och musik är alltid balsam för själen...

På återseende//Göran

Inlagt 2018-09-13 00:57 | Läst 847 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint reportage, tack!
Svar från gorred 2018-09-13 23:22
Tack för kommentaren, Måns!
//GöranR