Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Spridda bilder från Torrevieja på den spanska Vita kusten (Costa Blanca).

Och snart dags att fara hem. Tiden går fort här trots att man egentligen inte har nåt att göra, dvs inget schemalagt eller som man är uppbunden av. En del strand och bad har det blivit förstås, några utflykter och i övrigt promenader runt i stan och området. Och så har vi hunnit med att läsa, fotografera och (inte utan viss möda) hållit oss hyfsat underrättade om omvärlden (Trump?)

Vår "badstig". Stranden är Playa del Cura. 

På stranden.

På (företrädesvis) kvällarna kan man se någon eller några som försöker fiska från land, trots att det är ganska långgrunt. Ibland händer det emellertid att de får någon liten medelhavsfisk.

Och på väg ner till stranden (cirka 4 minuter) kan man göra en liten paus hos Asturianina för en pilsner och lite tapas. 

Och på kvällen ta en sväng på stan och ta en bit mat på någon av alla restauranger som finns, vid den här tiden ganska tomma på turister utan där lokalbefolkningen åter kommer ut och återtar stan. Här är klockan cirka halvåtta på kvällen, det är 22 grader i luften, väldigt angenämt.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-10-26 17:56 | Läst 2196 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter bra det här, 22 grader! Har ni varit i Altea? För uppe i Alteas gamla del, på torget vid kyrkan, finns det en Italiensk glassbar! (Han som har glassbaren e Italienare) Passa på innan ni åker hem! Supergod glass! Å bra espresso! :)
/B
Svar från gorred 2018-10-26 19:43
Jo förfärligt skönt klimat och väder. Och visar på hur mycket det finns här på den Vita Kusten, inte bara nere vid Medelhavet, utan också lite längre inåt landet., uppe i bergen. Altea ligger åt andra hållet från dit vi åkte nu, norröver åt Alicantehållet - vi har varit där, men det var några år sedan. Minns torget, tror vi köpte honung i närheten. Väldigt charmigt också.
Den här gången åkte vi längre söderut, bortom och ovanför Murcia, ordentligt kuperat men inte riktigt sådana "berg" som längre norrut.
Och det här med glass, kaffe och frukt och grönsaker är så mycket bättre; glass med ordentliga råvaror, en kaffekultur historiskt och frukten och grönsakerna som verkligen är "solmogna" och inte mognar i lastutrymmet på någon båt... Att kunna äta tomater utan at det svider i mungiporna till exempel (du hör hur lyrisk jag blir :) )
//GöranR
Benganbus 2018-10-26 22:24
Va ute med Roffe i +1 grad nyss, hade vinterjackan på, å e inte ett dugg avundsjuk på var du är! :)
/B
Svar från gorred 2018-10-26 23:06
Jag är på väg hem :(
Glömde!
El Castell de Guadalest är mycket sevärt också!
Ligger ganska nära det med!
/B
Svar från gorred 2018-10-26 19:49
Absolut! Också en lite charmig by uppe bland bergen norröver som vi besökte för några år sedan. Vi vandrade lite i omgivningarna, härlig natur och stundtals bedövande utsikt. Och smala och vindlande serpentinvägar.
Som sagt, här finns mycket att se, många ställen att besöka...
//GöranR
Benganbus 2018-10-26 22:25
Å bra fik där med! :)
/B
Hej Göran.
Det lyder dejligt og bringer minder frem fra vore rejser til Tenerife i oktober/november i 80erne. Det er da klart, at man må ind og have en forfriskning for hver 4 minutters gang :-) :-)
Dejlige fotos.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Roskilde 10-12 grader - lige nu 7 ! Og sne i week-enden :-( :-(
Svar från gorred 2018-10-26 19:57
Tack Erik. Kan gott tänka mig att Teneriffa och Kanarieöarna i almindelighet är just så där härliga att besöka, med ett tempererat klimat, sol och värme men inte för varmt, låter härligt som du berättar. Och det är precis lagom att slinka in här runt hörnet innan man går ner till stranden, och precis lika lagom att slinka in på vägen hem ;).
//GöranR
Som Storm P: En Tuborg hver gang!
/MA
Svar från gorred 2018-10-26 23:07
Precis!
//GöranR
Erik Madsen 2018-10-27 11:41
Hej Mats.
Hvis det skal være helt rigtigt, så er den sådan her: "Hvornår smager en Tuborg bedst?" Svar: "Hver gang"
Undskyld for at jeg blander mig som en bedre skolelærer 😀
Mvh. Erik.
Mats Axelsson 2018-10-27 20:42
Tack😀 hade glömt hur texten var.
/MA
Torrevieja verkar vara ett trevligt ställe att spendera hösten på. Ser härligt ut!
Svar från gorred 2018-10-28 01:15
Tack Johan. Det är väldigt trevligt, enkelt och lätt att leva där.
//GöranR