Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Linjer och fält - former

Den klassiska bilden med en flygplansvinge uppe i luften! Men ingen vilken vinge som helst. Vi pratade mycket former på porträttkursen med Knut Koivisto på Fotografiska. Och jag känner mig ovan när det kommer till sånt, alltså att tänka mer aktivt bara på former. 

På hemresan idag satt jag i mitten av tre stolar. Innerst, mot fönstret satt en kille som verkade väldigt intresserad av fotografi. Han hade ett redigeringsprogram som liknade Lr CC i sin mobil och tog upprepade bilder på molnen, marken och vingen som han grejade med i mobilen. Jag satt och funderade på linjer och former som jag börjat göra på sistone, inspirerad av diskussionerna på kursen. Till slut fick jag fritt mot fönstret, när min bänkgranne lutade sig tillbaka för en  kort stund och såg linjerna och fälten som bildades av vingen. Jag hade bara mobilen tillgänglig, men fick den här bilden, som är resultat också av viss beskärning, för att inte hans händer och mobil skulle komma med. 

Kanske en tråkig bild i sig, men alltså i början av linje och formtänkande på ett mer aktivt sätt. 

På återseende//Göran

Inlagt 2018-10-28 01:25 | Läst 1904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Porträtt af F.Winge.Är det fria drinkar? ;-)
Svar från gorred 2018-10-28 10:45
Det finns inte längre några fria drinkar. Eller luncher.
//GöranR
Minns ett tidningsreportage där Koivisto plåtade en man i yngre medelåldern. Denne upplevde själv sin framtoning som alldeles intetsägande. Efter en knapp kvart med Koivisto och med tittar på kamerans bildskärm insåg mannen att han ju faktiskt var fotogenisk! Man fick intrycket att han gick vidare i livet inte bara med ett par snygga porträtt utan med rakare rygg och mer blänkande blick.

Jag tog med de nyvunna greppen till en plåtning av en kompis och det blev så pass bra att kompisens mamma ville ha bilden utskriven.

Här har du fått med gunget i vingen, wingletens skulpturala anslutning till vingen och på köpet fönstrets rundade inramning som linjerar med den svart linjen på vingen!
Svar från gorred 2018-10-28 20:04
Tack Måns!. Koivisto kan vara magisk i sitt seende. Och inspirerande till just olika former som harmonierar, former man inte ser annars och som går igen om i porträtten också. Väldigt inspirerande - nu blir det att söka linjer och fält och former överallt :)
//GöranR