Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vardagsdokumentation – söndagsfrukost och höstträdgård

Ibland drömmer jag, eller har snarare drömt om, att nån gång få ta den här BILDEN!, Dvs bilden som sticker ut, som har allt som en bild ska ha för att vara unik, bra, bilden som direkt placerar sig som Min Bästa Bild vilken jag alltid kan gå tillbaka till och hänvisa till som mätare på min fotograferingskonst.

Det kommer aldrig att ske.

Med tiden har jag ändå lyckats förlika mig med det. Och det är inte den bilden jag egentligen strävar efter längre, utan mer och mer har det blivit viktigt att dokumentera livet runt om mig, dvs vanliga vardagsbilder.

Det är ändå de bilderna som vi kommer ihåg, som vi går tillbaka till, det är de bilderna som vi minns med.

Det var fest nyligen, familj, vänner från förr och nu, glam och hög stämning. Jag tog en del bilder med min kamera, många fotograferade med sina mobiler. Bilderna ganska enkla, knappt ens snapshots men ändå bilder från festen, vilka som var där, hur de såg ut då etc. Jag pratade med min systers man, tillika duktig hobbyfotograf och bloggare och vi var rörande överens om att det var för lite vardagsdokumentation, att vi behöver de enkla bilderna som visar situationen, också, jämsides med de mer avancerade bilderna.

Och så finns det andra stunder som i sin enkelhet är speciella, dvs förutom festiviteter.

 

 Söndagsfrukosten är en av dem, den här stunden när själva frukosten är över, allt är tyst och stilla, förmiddagen blir senare och man sitter med en till kopp kaffe och kan ägna sig ostört åt tidningen.

 Och så tittar man ut genom köksfönstret ut på höstträdgården, de disiga men ändå mättade och mustiga färgerna av naturen i förvandling, fåglarna som flockas runt fågelmaten, löven som ligger på marken och de vissnande blommorna i perennrabatten.

Sådana stunder har också sitt stora värde.

På återseende//Göran

Inlagt 2018-11-18 14:16 | Läst 2237 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Gøran.
Det er lige efter min bog også. Hvis man skulle være så heldig/dygtig, at der kom et super foto ud af det en gang imellem, så gjorde det jo heller ikke noget 😀
Med mange venligehilsener fra Erik.
Svar från gorred 2018-11-18 20:20
Precis. Det vore nåt att drömma om. Men vardagsdokumentationen är minst lika viktig, om inte viktigare.
//GöranR
Tänkvärt det här!
/B
Svar från gorred 2018-11-18 20:24
Jo ibland funderar jag på vart jag är på väg, med fotograferandet inte minst. Eller om jag bara rationaliserar eller skyller ifrån mig. Men må så vara i så fall. :)
//GöranR
Bra reflektion. Vad är en bra bild och vad är mitt förhållningssätt? Vad är en bra bild, och vem bestämmer att den är bra, varför fotograferar jag, varför är det så viktigt för mig?

Det är det enkla som är det svåra typ, och så är det bra att du tar lite av ketchupen och att den är tillverkad med mindre socker :-)
Svar från gorred 2018-11-19 22:30
Tack Dan. Håller helt med dig.
//GöranR
PS: Fast ketchup är väldigt gott...