Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Fria Fotografer - vernissage på Kulturhuset i Stockholm

Ibland händer det att jag lämnar min trygga förort och går ut på stadens gator som en vanlig man. Men det måste finnas en god anledning. En sådan anledning fick jag idag, en inbjudan eller snarare ett tips om vernissage på fotoutställningen Fria Fotografer. 

Det är tredje året som Kulturhuset anordnar den här utställningen, och konceptet är enkelt: Först till kvarn får vara med! Oavsett om man är amatör, hobbyfotograf eller proffs. 

Det borgar för variation, både motivmässigt och kvalitetsmässigt, även om faktiskt kvaliteten ändå var genomgående ganska hög. Några kända och etablerade fotografer hittade jag, liksom några som jag känner eller känner igen, men också flera som var helt nya för mig. Sen som alltid - i mina ögon - några direkta guldkorn men också sådant som lämnade mig ganska likgiltig, som sig bör. Man  varken kan eller behöver tycka om allt.

Det var mycket folk, och naturligtvis träffade jag flera bekanta från fotovärlden. Och förstås ett ypperligt tillfälle att själv fotografera. 

Solen sken, eller det hade snarare varit en klar och solig dag när vi kom dit tidig eftermiddag. Vi klev emellertid ut i dimma och relativt mörker, där konturer och färger suddades ut.

Allt som allt en väldigt trevlig utställning. Det är roligt att se att det finns så många som fotograferar som verkligen är bra på det de gör och som av allt att döma är seriösa i sitt fotograferande. Så det var värt stadsresan!

På återseende//Göran

Inlagt 2019-01-26 18:14 | Läst 2350 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fria fotografer är ett kul och viktigt initiativ. Det ger dessutom en liten, liten fingervisning om vad som händer i Fotosverige. Det blir ett besök nästa vecka. ( Jag har faktiskt print-anpassat bilderna åt en av deltagarna.)
Sittande dam i fönstret tycker jag är en alldeles utmärkt bild.
/ Gunnar S
Svar från gorred 2019-01-26 19:02
Absolut. Och ett bra sätt att bli publicerad utanför datorn/mobilen och de sociala medierna, lite som "på riktigt"! Just att det är både högt och lågt ger en god spännvidd som är intressant. Värt ett besök.
Tackar i övrigt!
//GöranR
Trevligt att påse bilder därifrån, dessutom bra bilder. En av alla roligheter jag saknar här ute i landsbygden......Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-01-26 23:20
Tack Björn - uppskattas! Jo, storstan är hyfsat rik på möjligheter till upplevelser, så jag uppskattar att ha den inom någorlunda räckhåll, även om jag faktiskt inte är där så ofta, man klarar inte av att utnyttja alla möjligheter....
//GöranR
Haha, du fick till och med en bild av mig!

Men jag håller med, alltifrån väldigt bra till bilder som är helt obegripliga. Det är mycket lättare att komma med på "Planket", hit hade tydligen platserna tagit slut på elva minuter!
Svar från gorred 2019-01-27 16:02
Ja, minsann 😉.
Oj, var det sånt tryck, det förstod jag inte. Men det är ju både viktigt och roligt - och populärt - att ställa ut och/eller publicera sig...
Bra ändå att det finns forum för sånt här.
Hälsningar//GöranR
Fint fångat! Jättetrevligt att träffa dig i vimlet. :-)
Svar från gorred 2019-01-27 19:37
Tack Ewa. Instämmer!
//GöranR
Tack för påminnelse om FF! Skall in och titta i veckan! Hittade några för Gnesta-Planket där förra gången! /B

Ps. Och jag tar nog också ett glas mjölk! :)
Svar från gorred 2019-01-27 19:39
Är nog ganska värt mödan! På flera sätt.
//GöranR
PS. Tror inte hundar, eller ens vargar, får vara där 😉