Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

En vinterpromenad i närområdet

Fint väder, en del snö, lite puderaktig så där och fortfarande ganska orörd och vit. Så jag tog en liten promenad runt kvarteret. Utan kamera, tänkte jag skulle bara titta och möjligen samla på mig intryck för kommande fotografering. 

Det här är ett vanligt villaområde, eller vanligt - där det ligger har tidigare varit ett sommarhusområde, med uppväxta träd och buskar och eftersom landskapet är ganska kuperat finns det en hel del allmänningar mellan husen. 

Utan kamera, ja; men jag hade ju mobilen med mig, och även om jag är ovan att använda den, den är lite bökig och den inte känns  som en "riktig" kamera (även om jag vet att det är en riktig kamera), så tog jag ändå fram den. Och blev som vanligt lite förvånad över hur bra den presterade. 

Jag körde någon eller några genom Snapseed, men det blev lite bökigt, så man kan betrakta alla bilderna som mer eller mindre direkt ut ur kameran. 

På återseende//Göran

Inlagt 2019-01-27 21:39 | Läst 2095 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Göran.
De mobilkameror blir bättre och bättre. Jag har aldrig använt det för något annat än att bevisa något eller minnas. Du har bra resultat i den här serien.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS:Jag märkte att du skriver: "sommarhusområde" - det är nästan danskt. Jag har hela tiden skrevet "sommar stuga området" :-)
Svar från gorred 2019-01-28 00:14
Tack Erik. Jo, det ska nog vara sommarstugeområde om man ska var korrekt 😊
Jag måste nog lära mig använda mobilkameran, men ergonomien är kass och jag litar inte riktigt på den ...
Hälsningar//GöranR
Fina kompositioner! LO
Svar från gorred 2019-01-29 12:11
Tack LO, roligt att höra!
//GöranR
Blev ju helt ok bilder även med stand in kameran. Krokiga trädet blev extra kul..
Mv/Gunte..
Svar från gorred 2019-01-29 12:13
"Stand in kameran" - bra beskrivning, det är ju precis det det är för mig. Och jag vet att den funkar bra, men ändå lite förvånad.
Tack för kommentaren.//GöranR