Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Sedvanlig rapport från Tårtan

Med sedvanliga porträttbilder, förstås. 

Kallt och blåsigt, typiskt aprilväder och till och med lite snö i luften. Så det var lite tunt med bemanningen, en del saknades, särskilt några från de sydligare regionerna. Men man vet ju hur ömtåliga våra allmänna färdmedel är för väderförhållanden - om det nu var därför deltagandet inte riktigt skapade någon trängsel i lokalen. 

Men vi som var där körde på som vanligt. Och hade trevligt som vanligt, med gott fika och bra diskussioner. Ytterligare några av världens problem löstes - de som har makten skulle besöka verkligheten någon gång, typ hälsa på en Tårtansammankomst, världen skulle bli bättre då, är jag helt övertygad om. 

Och till med bland de andra gästerna var det lite glest, frågan är om man vågade sig ut en sån här dag när vintern gör ett sista försök.

Glömde nästan - Fujifamiljen växte ytterligare ett snäpp, både med hus och kinesiska objektiv tillverkade av 7(?) skickliga hantverkare som gör saker för hand som både är funktionella och dekorativa. 

På återseende//Göran

Inlagt 2019-04-10 21:29 | Läst 823 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Göran.
Fin rapport fra dagens møde med nogle gode portrætter. Din tekst ( Ytterligare några av världens problem löstes - de som har makten skulle besöka verkligheten någon gång, typ hälsa på en Tårtansammankomst, världen skulle bli bättre då, är jag helt övertygad om) fik mig til at tænke på en gammel Osvald Helmuth vise. Hvor han som "Nielsen på Åboulevarden" skriver til Bulganin og inviterer ham og Eisenhower til at mødes i hans lille butik så de kan blive enige om at der ikke mere skal være krig.
Du kan "spole ind til ca. 4 min. for at får pointen - hvis du gider.
https://www.youtube.com/watch?v=F_wMAjHLfmE
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2019-04-11 17:55
Ha ha - tack Erik! Precis så! Även om dagens makthavare inte är i klass med Bulganin, så skulle de sannolikt må bra av att umgås med lite vanligt, vettigt folk ;)
//GöranR
Det gjorde gott med den sista uppfriskande och ungdomliga bilden i färg!😉
Svar från gorred 2019-04-11 17:56
Tack Ragnar. Tänkte jag skulle mjuka upp det svartvita lite :)
//GöranR