Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Flow

Flow kan beskrivas på flera sätt. Vanligtvis brukar man säga att det är ett tillstånd av total närvaro i en uppgift - när man bara gör det som ska göras och är DÄR! Man glömmer tiden och man är helt absorberad av det man gör.

Flow är ett mycket funktionellt tillstånd som kopplas med framgång i kreativa aktiviteter, studier och sport och på det sättet leder till kompetens- och personlighetsutveckling - en nyckel till ett rikt och produktivt liv

Aktivitet och medvetandet smälts samman, man hamnar i en bubbla och det känns som att resten av världen försvinner, och tiden går fortare. Man upplever en känsla av inre styrka och kontroll över det man gör och man mår bra!

Precis så har jag haft det i en vecka nu, en bubbla med barbershop i Nashville. Den övergripande världsorganisationen anordnar varje sommar ett Harmony University där man drar ihop barbershopsångare från hela världen, med utbildning i sång och musik och förstås, mycket sång och musik. Veckan avslutas med två konserter, föreställningar där olika grupper visar vad man kan och har lärt sig. Rent fysiskt lånar vi lokaler på ett universitet i Nashville, Belmont där vi tillbringar vår tid innanför campus gränser, mer eller mindre omedvetna om den yttre världen.  

Man sjunger och lär sig nytt, man träffar trevliga människor från hela världen som man umgås med och man sjunger (sa jag det?). Och så äter vi glass och sjunger med varandra på kvällarna.

På väg mot dagens övningar

Som börjar med en allmän samling för meddelanden, där man värmer upp rösten och kroppen och sjunger

Lite tid på dagarna att kasta en avlång amerikansk fotboll mellan sig

Man samlas och sjunger i varje hörn, eller på kvällen när man äter glass, och sjunger, i den stora samlingssalen

Eller så går man utanför området, tvärs över gatan till nån av de två barerna och diskuterar, och sjunger. 

Efter en sån här vecka är man alldeles uppfylld av musik och kärlek och i allra högsta grad beredd att ta sig an verkligheten igen.

På återseende//Göran

Inlagt 2019-07-29 23:10 | Läst 1733 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Förstår vad du menar! Att uppleva flyt med/i en uppgift är beroendeframkallande! Skarpa bilder. Oly:n?
/MA
Svar från gorred 2019-07-30 03:33
Tack Mats. Och eller hur? Typ att vara en hel vecka närmast isolerad från allt utom i det man håller på med... känns väldigt inspirerande.
Alltid Oly ;). Min resekombination är den mätsökarliknande Oly Pen F, med objektiven 17mm/1,8 och 45mm/1.8 som är två enkla, skäligen billiga men också små och hanterbara objektiv som är skarpa och snabba att jobba med , särskilt för sån här fotografi. Fotbollsbilden väldigt hårt beskuren.
Ha det//GöranR
FLOW är superfint och räcker för oss oupplysta oftast bara enstaka gånger av varierande längd. I Flow är man i det tillstånd av här och nu Buddhismen och även Osho talar om. För några ögonblick eller längre tid är uppmärksamheten odelad, sinnet odelad och det finns bara ett. Då upplever vi att hela existensen är ett enda..I dom ögonblicken försvinner både gårdagen och morgondrömmarna. Eftersom vi är ett med helheten finns heller inget ego, inget jag, inget själv
Svar från gorred 2019-07-30 03:45
Tack för kommentaren Björn. Det är precis så, bra komplettering, särskilt detta att vi i sådana här tills, situationer liksom blir ett med världen. Begreppet, om än med andra namn finns just hos olika religioner/ideologier - hör inte Mindfulness hit till exempel, och andra, främst beteendeforskare men också fysiologer har snuddat vid och försökt beskriva känslan och vad som händer. Det är väldigt intressant ändå, jag kan också tänka mig för just oss med starka intressen av kreativ natur eller karaktär.
//GöranR