Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tårtan och vad gör vi med alla bilder

Säsongsstart med fotofika på Tårtan. Nu börjar tillvaron komma in i sina vanliga gängor igen, efter de anarkistiska angreppen på vardagsrutinerna under sommaren. Istället för anonyma diskussioner i cyberrymden kan man nu sitta ner runt ett bord, med en kopp kaffe och en bulle (motsvarande) i en trevlig lokal, lägga fram sina kameror och objektiv på bordet, ta upp de printade bilderna och låta dem gå runt och bläddra i de nyproducerade fotoböckerna och låta det vara precis som i verkligheten, med enstaka snapshots för att dokumentera, testa grejor och jämföra.

Apropå fotoböcker; det är en bra idé och ett utmärkt sätt att betrakta bilder, själva den taktila känslan, det här med att bläddra fram, och tillbaka etc. En nackdel kan vara att det gärna drar iväg ekonomiskt och det kan bli lite stort, både ur projektaspekter och hanteringssynpunkter. Men nu visade Krister K. en variant från en av de större fotofirmorna här i Stockholm som börjar på C och är rätt så kända för att göra bra bilder, framkalla och så, nämligen ett litet nästan som fotohäfte i ungefär storlek A5, i det här fallet 24 sidor med en bild på varje sida och en förklarande rubrik till varje bild, för en dryg hundralapp. Ekologiskt papper med grad av patinakänsla. Väldigt trevligt och framförallt behändigt. Går ju att layouta på många sätt dessutom. Tips!

Ser fram mot hösten och kommande fotofikor. Och, printa bilder, gör fotoböcker och fotohäften!

På återseende//Göran 

Inlagt 2019-08-29 11:53 | Läst 2205 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin sammanfattning av Höstterminsstarten med berättande bilder! Å de va mycket att klämma på och att titta i och på och prata om och även att prata emot! Augmented reality liksom!
B)
Svar från gorred 2019-08-29 21:09
Tack Bengt.
Det är det som är finessen med Tårtan och andra fotofikor! Och väldigt trevligt, ju.
//GöranR
Ser mysigt ut, precis som vanligt, och trevliga bilder på kända nunor! Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-08-29 21:11
Tack Björn.
Det finns en trygghet i det här med återkommande parametrar i situationen. Sen blir det lite då och då förändringar som livar upp.
//GöranR
Jo men visst är det så, diskussioner sker bäst i IRL som det heter numera. Och fotoböcker slår nätet. Och Cr fotohäfte har jag testat. Det enda jag inte gillar är det fejkade gråpappersomslaget. Annars tycker jag bildresultat och format, samt pris är mycket sympatiskt.
Svar från gorred 2019-08-29 21:19
Det är lite analog känsla över det här att samlas och prata/diskutera i det verkliga livet.
Sen tänkte jag inte särskilt på omslaget till det här häftet, jag gillade idén i övrigt, och i Kristers format blev det väldigt bra.
Det är gott fika där också, på Tårtan!
//GöranR