Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Improbonanza

Eller deltagande improvisationsteater… I avsikt att fira att en arbetskamrat slutar gick vi på restaurang och avslutade med teater, improvisationsteater.

 Ger din vanliga after work inte tillräckligt mycket adrenalinpåslag? Kom på Improvisation & Co’s Improbonanza – Stockholms roligaste after work! Erfarna improvisatörer bjuder upp den som vill på golvet och tillsammans skapar vi galna scener inför publik och kastar oss ut för improstupet tillsammans.

Vågar du?

Ja, säger vi! Man kan även sitta säkert i publiken och luta sig tillbaks med förfriskningar och goda vänner. Kom som du är!

 Så nu vet jag att improvisationsteater är mycket mer än några skådespelare som spånar repliker som de kommer på i stunden i hopp om att det ska bli roligt och/eller intressant, ja, dvs det är det också, men det finns mer. Just den här kvällen var det väldigt mycket av deltagande, där publiken bjöds att vara med, man gav instruktioner och regler inför olika scener, som skådespelarna och deltagande från publiken skulle göra något av. Det blev stundom väldigt galet och roligt, ibland lite segt och osäkert, men hela tiden synnerligen underhållande.

 Inom ramen för improvisationsteater finns också alla övningar av kommunikationskaraktär som många har varit med om på work shops i arbetet, när arbetsgrupper ska trimmas ihop, eller på de klassiska kickofferna, där man exempelvis står i ring eller i olika konstellationer och leker med varandra enligt övningsledarens instruktioner. Man ska jobba med att inte vara så kontrollerad, att kunna släppa loss och lägga ifrån sig de masker och filter som vi sätter upp mellan oss och omvärlden normalt.

 Om jag deltog? Tja, vem skulle då fotografera? Nae – jag är nog mer av åskådare, betraktare, och det är väl därför jag har kameran mellan mig och världen. Men det var kul och intressant, och alltså ofta väldigt underhållande.

 På återseende//Göran

 

Inlagt 2019-09-28 11:51 | Läst 1980 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver