Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Hur man som hund hanterar säsongens första snö eller hur en hund kesar

Måste erkänna att jag varit lite nyfiken på hur M skulle hantera snön när den kom, om hon nu överhuvudtaget skulle bry sig. Rimligen måste hon upplevt snö tidigare, uppväxt i det nordvästra hörnet av USA som hon är, och nu med andra vintern i Sverige för henne i antågande.

Sen är det ju så att allt bli finare, ljusare och möjligen renare när snön äntligen behagar komma. Så vi får väl hoppas att det kommer mer, och att den får ligga kvar.

Nå, när M första gången, den här säsongen alltså, kom ut och marken var täckt med det här fluffiga kalla vita så var det som om det faktiskt var första gången. Hon gav begreppet ”kesa” ett nytt ansikte; precis som kalvarna på grönbete hopp och skutt, vansinnesrusningar genom trädgården och allmän livlighet. Plötsligt blev det ännu roligare att jaga efter frisbeen, eller bollen, och det yrde av snö runt om henne där hon härjade på. Uppenbarligen hade hon väldigt roligt!

Nu hade jag inte kameran med just då, men vi åkte senare till vår hundrastgård en bit härifrån där hon fick parta på hur hon ville, även om hon för stunden var ensam. Där blev det som tidigare, och det var ännu roligare att jaga efter frisbeen.

Och nu räcker det att torka av tassarna, man behöver inte duscha hela hunden från lera och jord som tidigare under hösten. 

På återseende//Göran

Inlagt 2019-11-30 18:44 | Läst 1900 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Göran.
Jeg tror, at de fleste hunde elsker sne. Din gør helt tydeligt - sikke nogle øjne hun sender dig på nummer 1 og 4 - herligt.
Med mange venlige hilsener fra Erik i Roskilde (stadig ingen sne).
Svar från gorred 2019-11-30 21:15
Tack Erik. Och jag tror du har rätt. Det är som med ungar också. Och hon har glimten i ögat i allt större grad.
//GöranR
Ni verkar ha lika roligt, M kutar och kesar och du fotar och skriver, mysigt! Fin kvalitet på dom bilderna också :-) Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2019-12-01 03:36
Tack Björn. Du har alldeles rätt. Vi har lika roligt! Det här är nåt speciellt. 😁 Kul om det framgår.
//GöranR
Hej Göran visst är det skönt med snö, förutom att det är vackert så slipper man torka blöta tassar stup i kvarten :)
Mycket fina bilder på en glad vovve :)
Svar från gorred 2019-12-01 17:39
Tack Joakim. Och snön lyser upp också. Och det är tacksamt att fotografera. 🐾
//GöranR