Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Rytm, balans och harmoni och känsla av sammanhang

Vad du gör i livet är rytm, balans och harmoni tre viktiga grundstenar att sträva efter. Både mentalt och fysiskt. Och tillsammans. Det ena beror på det andra.

Det finns många vägar att gå i detta och många tillfällen när allt detta blir tydligt. Att sjunga och göra musik tillsammans till exempel är klassiskt. Flugfiske är ett annat exempel, där balansen är viktig tillsammans med rytmen som skapar en samstämmighet, en harmoni som är nödvändig för att man ska få någon fisk. Att fotografera och inte minst fotofika räknas också. Bland annat.

Sen att befinna sig i en kontext, att till exempel umgås med någorlunda likasinnade, att diskutera och bryta åsikter, skratta tillsammans och planera, att träta om de bästa kamerorna, fundera över varför en del bilder vill bli svartvita men andra inte,  och kanske fika eller äta nåt gott skapar en känsla av sammanhang, att man hör till, är del av något större.

Och det mår man bra av.

Några bilder från dagens fotofika i Viksängen, Sö’tälje:

På återseende//Göran

Inlagt 2020-02-20 00:38 | Läst 2129 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevliga bilder Göran. Din text stämde verkligen in på mig.Eftersom mitt yrke är musiker Älskar att fiska , Dock inte med fluga, men abborrfiske med tunna linor, 0,9- 0,12 och små spinnare. Och så har vi det där med fotografera, som inte är så trist. Lika spännande som fisket.
Ha det bra.
/ Bengt H
Svar från gorred 2020-02-20 22:12
Tack Bengt. Jo balans, rytm och harmoni gäller i nästan alla livets skiften. Och sånt fiske du beskriver är nära nog flugfiske 😉
Ha det//GöranR
bassa 2020-02-20 23:13
Hej igen Göran. Flugfiske är nog det närmaste man kan komma naturen.
Men jag vågar inte ge mig på det. jag tror att det skulle bli detsamma som de som fastnar i att spela golf.
Hela vintern skulle gå åt att knyta flugor, lära allt om nymfer och andra flugor flytlinor osv, resten av tiden, befinna sig i vatten där ädelfisken jagar, eller övning på olika typer av kast, så jag håller mig till haspel, det behärskar jag bra.
Skitfiske på dig.
/ Bengt H.
Svar från gorred 2020-02-21 03:47
It takes one to know one...😎 Jo, det är som fotografi, eller musik, och jag känner igen det! Men jag är hellre flugfiskare (eller fotograf eller musiker) än golfare, förstås 😉 Även om jag r övertygad att det här med balans, rytm och harmoni gäller även golf.

I övrigt var det både intressant och roligt att du som musiker - och fotograf (och fiskare) - direkt hängde på mina tankar - just här och kanske framförallt här är det så tydligt, eller hur?

Ha det bra//GöranR
Hej Göran.
Det finns mycket i det du skriver här - tankeväckande.
Jag har varit "lystfiskare" en gång för många år sedan - och med stort tryck på "lyst". Jag njöt naturen och hela upplevelsen som följde med det. Jag har aldrig fångat något annat än "Hornfisk" (näbbgjädda på svensk ?). Jag fick ju senare veta varför jag lyckades med det.
Klip fra Lystfisker Guiden:
"Fiskeriet efter hornfisk er ligetil, og forholdsvis nemt. Derfor egner dette fiskeri sig også godt til børn, da chancen for mange og større fisk er stor". :-) :-)
Trevliga bilder från ditt möte - särskilt närbilden av den vackra flugan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2020-02-22 00:57
Tack Erik - uppskattar alltid dina kommentarer!
Och finns det då bättre anledning att fiska näbbgädda? Jag har haft kul med den också längs västkusten.
//GöranR