Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vad ska man annars hitta på i karantän?

Man kan ju inte bara sitta still. Man kan ju till exempel komma ut och fotografera förstås, man måste ju ändå gå ut med hunden. Eller man kan grilla på den nya grillen, när man kommit hem från hundpromenaden. Jag tror förresten inte att jag nånsin sett så mycket folk på den vanliga lilla skogsrundan som nu under karantäntider. Och så många hundar – de måste ju tycka att det här med lockdown, eller nästan i alla fall är något gudasänt – ”matte/husse har tid med mig och går ut på långa promenader, flera gånger dagligen!” Vilket det kanske är, om man tänker efter… Gudasänt, alltså.

Men man kan alltså grilla, också. Och ta bilder på det  man grillar, även om det är mobilbilder. Så jag hittade en fläsklägg i frysen, och tänkte: Varför inte! Så här är fläsklägg på mitt sätt i den nya grillen (lite inspirerad av BBQ Pit Boys).

Ett vanligt fläsklägg, rimmat. Skåror i skinnet, lite flingsalt och in i grillen på typ 120-130 grader, indirekt värme.

Det här skulle ta lång tid, så under tiden fräste jag lite bacon och lök, blandade sedan med surkål och lade sedan fläsklägget (efter flera timmar) ovanpå och fortsatte i grillen. När köttet var uppe i runt 90 grader var det färdigt. Skuret i små bitar, blandat med surkålen var det himmelskt! Köttet blev oerhört mört, surkålen med lök och bacon hade mjukats upp i smaken och matchade köttet så bra. Glömde så när; en halv pilsner i surkålen innan in i grillen.

Tiden medan köttet blir färdigt i grillen kan man exempelvis fördriva med att snabbt snickra ihop en enkel hylla under. Så det gjorde jag. Och så gick den eftermiddagen.

På återseende//Göran

Inlagt 2020-05-06 23:16 | Läst 1422 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag får helt osökta associationer... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=N487tPEzluc
Svar från gorred 2020-05-07 01:21
Jag vet, jag vet! Det finns en baksida, men det finns baksidor på nästan allt. Jag känner sådana som fotograferar nästan hela tiden, bilder på allt! 😎😉
Men, vad ska man annars hitta på!
//GöranR
Mmm, ser gott ut.Har precis skruvat ihop en ny grill så snart är det väl dags här också ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från gorred 2020-05-08 11:14
Tack Gunte. Jo det är lätt att hamna i grillträsket 😉. Men det är bara positivt!
//GöranR
Hej Göran.
Der er jo næsten gået TV-køkken i dig her :-) :-)
Jeg er imponeret - både over dine kulinariske evner og dine evner som hobby-snedker.
Jeg er vild med den serie som Martins klip er fra. Vi fik netop C-more i vores TV-pakke da den havde præmiere.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från gorred 2020-05-08 11:16
Ha ha Erik - långt ifrån. Men det är överhuvudtaget morsomt att laga mat, och grillen ger extra dimensioner - öppen eld, lite back to basics så att säga. Och Solsidan är ofta helt klockren, instämmer.
Ha det bra//GöranR
Ojoj, klockan är 18:30 och vi har inte ätit middag än. Förstår du vad dina bilder och din text gör med min mage?? 😂😂
//Anders
Svar från gorred 2020-05-08 11:18
Ha ha - jag blir också inspirerad (=hungrig) när jag ser bilder/videos på mat och matlagning. En av (bak)sidorna med den här hobbyn....
//GöranR
Det där såg verkligen gott ut! Det händer att vi grillar bitar som tar lång tid ibland men jag har aldrig provat fläsklägg. Kan tänka mej att smaken blir fin då det är rimmat och med surkål till, smaskens.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2020-05-08 11:21
Low'n slow, dvs lång tillagning på låg värme är en av de stora grejorna nu för tiden för oss grillare; lockar fram de stora smakerna , fett och bindväv smälter och mörheten och saftigheten blir påfallande. Och det blir väldigt gott!
Just att surkålen fick stå och puttra med bacon, lök och en halv pilsner förhöjde smaken, och kombinationen blev helt underbar.
//GöranR