Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

När till och med vädret är emot en

Dessa covid-19-tider fortsätter att vara bistra. Det finns en rädsla i luften som trycker ner, jag märker att jag påverkas negativt, får inte så mycket gjort – har inte ens fotograferat på länge. Och det gick inte att grilla idag – en stor fin högrevsbit i kylen som bara väntar på low’n slow – då det regnade.

Det är inte så ofta att jag går ut med en ambition att fotografera. Jag brukar istället alltid ha med mig kameran, för att (eventuellt) ta bilder på det som kommer i min väg. Men på sistone har jag inte med mig kameran så ofta, å andra sidan kommer jag ju mig inte iväg heller, jag sitter ju i karantän. Trädgården har jag ju förstås, men det har inte hänt så väldigt mycket ännu, eller det kanske det har, men jag ser det liksom inte. Och så regnade det alltså.

Men hunden har kommit hem, och hon ska ju ut oavsett väder, så till slut bröt vi letargin och kom oss - hunden och jag - ut på vår vanliga runda i skogen. Och nu tog jag med mig kameran. Trots att det regnade.

Men regnet upphörde och till sist kom till och med solen fram en smula, även om vi var hemma sedan länge då.

 Det kändes nästan lite ovant att ha med sig kameran, att försöka börja se igen, men det var roligt – det verkar kul det här med fotografering, jag tror att jag ska fortsätta ta bilder. Igen!

 På återseende//Göran

Olympus PenF med mZuiko 25mm/1,8

Inlagt 2020-05-13 21:46 | Läst 2536 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Covid 19 påverkar oss alla.....
Och kalla blöta dagar blir man inte heller så glad av, särskilt nu i maj.....

Men så har du ju vovven som piggar upp och ut måste du gå, och tur var väl det för här har du fått fina bilder både på miljön och vovven :)
Svar från gorred 2020-05-13 23:16
Tack Joakim. Jo, hunden är en välsignelse ur många aspekter!
//GöranR
Fina naturbilder, jag tycker alltid färgbilder som är tagna i regn eller åtminstone mulet väder blir bäst, precis som dina här. Och skönt att komma ut! Hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2020-05-14 02:32
Tack Björn. Hundpromenaderna är ett andningshål. Instämmer vad gäller fotograferande i regn/mulet väder, färgerna blir mjukare, mer av pastellfärgaktigt. Och det kändes bra att ha med kameran igen.
//GöranR
En av de många fina grejorna med en vovve är ju att den måste ut, oavsett vädret. Och klär man sig då vettigt och gillar leget (jag menar vovven), så märker man att det inte var så tokigt som man trodde. Och bilderna blir ju bra när det regnar, som Barbro Hörberg påpekade...
Svar från gorred 2020-05-14 12:32
Du har helt rätt Pär i vad du skriver, det är aldrig så svårt som man ibland kan tro, egentligen. Och det är ändå roligt att fotografera, även när det regnar 😉.
Ha det//GöranR
Hej Göran.
Jag tror att det är många som känner på samma sätt som du är för tillfället.
Din härliga hund borde förmodligen hålla dig igång :-)
Vid nummer 3 undrar jag om hon har kommit efter dig eller om hon har varit framme och är på väg tillbaka till dig :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2020-05-14 12:06
Jo det är bistra tider. Men, vi kommer igenom och ut på andra sida, fastän det kan kännas lite tungt nu.
När vi är ute så här på våra skogspromenader springer M oftast fritt. Hon håller sig runt mig på ett avstånd av upp till 25 - 50 meter, sedan stannar hon, kollar var jag är och ropar jag då på henne och lockar med godis kommer hon springande allt vad hon kan. Så hon är på väg tillbaka i den bilden du menade. Tyckte det blev lite kul med den joggande kvinnan bakom.
Tack för kommentaren//GöranR
Jamen regnväder är fint väder om man vill fotografera, tycker jag. Annars är det väl som du säger, man får liksom bita ihop och ut och fotografera, sånt som kallas processfoto. En hyfsad bild varje dag. Och en hund är väl en alldeles utomordentlig draghjälp i flera bemärkelser.
Ha det gott i karantän.
Gunnar S
Svar från gorred 2020-05-14 20:28
Tack Gunnar. Det är den berömda tröskeln... Men väl över den brukar det bli bättre. Det ska ändå erkännas att tröskeln är högre nu, jag har det egentligen bra och varken ska eller vill klaga, men det är ju ändå tråkigt!
Men vi kör på - gillar begreppet "processfoto".
Du också//GöranR