Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort

Det brukar vara ont om närservice i villakvarter. Strukturen bjuder liksom inte på möjligheterna för lokala näringsidkare, och man hänvisas till mer eller mindre sterila köpcentra som man måste ha bil för att nå. Trollbäcken i Tyresö hör emellertid till undantagen, kanske till dels beroende på att bland villorna reser sig en del hyreshus och att det finns rätt mycket småindustrier mitt i området. Så i hörnet av G:a Vendelsövägen och Kärrvägen, mitt bland villorna, ligger inte mindre än fyra restauranger; en indisk, en Thai, en kebab/pizzeria och en lunchrestaurang med vidhängande kiosk (och ATG)del. Bara några hundra meter därifrån har vi också ett underbart trädgårdscafé. Sedan fanns Shellmacken också, i samma korsning, med generösa öppettider, och tillgång till kioskvaror och, förstås, möjligheter att tanka bilen.

Undrar om inte den lokala macken är grovt underskattad som serviceinrättning. Där finns snart sagt allt, från mjölk nära utgångsdatum, 27 olika sorters chips(nästan), öl, batterivatten och spolarvätska, hamburgerbröd och motorolja – vad kan man mer begära. Och så varm korv förstås, och dricka, som på alla mackar nuförtiden. Under en blomstrande period var det dessutom dit man gick för att hyra film som fanns på sådana där kassetter – någon som minns?

 En decemberkväll 2015. Ute på en närområdespromenad med kameran. Shellmacken i sin prydno, lite av samlingsplats, full kommers.

 Några dagar i april 2020. Det gick väldigt fort. Och nu är det en tom och kal tomt. Färdig att bebyggas.

Våran Shellmack har funnits där i evinnerliga tiden känns det som. Den var gammal redan när vi flyttade till området för snart 20 år sedan, men nu är dess saga all. Man ska bygga nya hyreshus på tomten och då finns inte plats för en bensinstation. Dessutom försöker man väl undvika att ha verksamheter med lättflyktiga och lättantändliga vätskor mitt i bostadsområden nuförtiden. Så nu är alltså den gamla Shellmacken riven. Det gick fort. Och nu är det som om den aldrig funnits. Bara minnet av den är kvar. Och förstås olägenheten att behöva åka mycket längre när man behöver snus efter klockan 18.00!

På återseende//Göran

Inlagt 2020-05-16 22:43 | Läst 1721 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Å med elbilar, så behövs det ju ingen bensinmack! Vi får väl köpa bensin på nätet också! Eller på apoteket! ;)
/B
Svar från gorred 2020-05-16 23:37
Så sant. Och så måste man ha recept för att få köpa bensin.
Frågan är bara - var köper man då snus efter kl 18.00?
//GöranR
PS: Utomhusfotofika är annars en bra idé (på temat "Och nu över till någonting helt annat...")
Känns igen det där..när vi bodde i kåk inne i byn så låg en Norsk Hydro tvärs över gatan....nu ligger där ett 9 våningshus ! och vi hann flytta innan.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från gorred 2020-05-17 12:32
Utveckling - eller? Avveckling, kanske. Man vet aldrig.
//GöranR